Παρά τις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, το κουαρτέτο δεν επιστρέφει σύντομα στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, καθώς τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πολλά και κρίσιμα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών υπόσχονται μεν την επανάκαμψή τους για συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ωστόσο αυτήν τη στιγμή η ημερομηνία έλευσής τους παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με Τα Νέα, όλα δείχνουν πως η ημερομηνία αυτή μετατίθεται στον Μάρτιο ή τουλάχιστον αυτό το κλίμα μεταφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κουαρτέτο.

Η αιτία της μη επιστροφής εντοπίζεται αφενός στο γεγονός ότι τα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν ανοιχτά, ήτοι τα δημόσια οικονομικά, το Ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το Μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2016-2018 και αφετέρου στη διχογνωμία που παρατηρείται μεταξύ των ίδιων των θεσμών με αιχμή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, την επιμονή του ΔΝΤ στη σκληρή γραμμή της λιτότητας.

Σήμερα, πάντως, φθάνει το πρώτο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που θα ασχοληθεί από την Τρίτη με τα δημοσιονομικά, ενώ ενδέχεται περί το τέλος της εβδομάδας να γυρίσουν και άλλα δύο τεχνικά κλιμάκια που θα ασχοληθούν με τα «κόκκινα» δάνεια και το Ασφαλιστικό.

Facebook Comments