Σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίασε με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα προκειμένου να προτείνουν λύσεις. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης προέβη σε δηλώσεις. Αρχικά, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και ανέφερε έξι σημεία δράσης:

1.Αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσο το δυνατόν συντομότερα.

2.  Προετοιμασία, εντός μίας εβδομάδας, όλων των απαραίτητων φυλασσόμενων, ανοιχτών και κλειστών χώρων, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.

3. Εξασφάλιση καλύτερου συντονισμού ανάμεσα σε κρατικές υπηρεσίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. 

4. Διασφάλιση σχετικά με τις αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ, δηλαδή η συμβολή του σε συνδυασμό με την FRONTEX, για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

5. Αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ευρωπαϊκών πόρους και αίτημα έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

6. Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

Επίσης, συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και έτσι συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 12:00 στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή με κεντρικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό και ως δευτερεύον τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ως προς τα εσωκομματικά, συνεχίζονται οι εργασίες για το 10ο Συνέδριο του κόμματος και οι υπάλληλοι, αν και βρίσκονται σε ένα έντονο κλίμα αβεβαιότητας, πιθανώς κάποιοι εξ αυτών να αρχίσουν να πληρώνονται από την 1η του Μάρτη. 

Facebook Comments