Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν έντονες διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αποτιμήσουν τις κινήσεις της PBoC αλλά και τα νέα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία. Οι δείκτες σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Κίνα, έκλεισαν σε θετικό έδαφος με τις διακυμάνσεις να είναι έντονες και με το γεν να δείχνει και πάλι σημάδια ενίσχυσης. Ο δείκτης μεταποίησης PMI, σημείωσε πτώση για έβδομο μήνα και βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης ανακοινώθηκε στις 49,0 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 49,4 μονάδες, ενώ τόσο ήταν και η ένδειξη του προηγούμενου μήνα. Καλά νέα υπήρξαν και από την PBoC, της οποίας ο επικεφαλής τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω υποτίμηση του γουάν, ενώ συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια περίοδο χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού.

  • Η Κίνα στοχεύει στη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 5-6 εκατ. εργάτες, από κλάδους στους οποίους παρατηρείται υπερπροσφορά.
  • Το συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, αναμένεται να επιβάλλει επιπρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.
  • Ο Dudley της Fed, τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους, ιδιαίτερα όσο οι συνθήκες στις αγορές και στη ρευστότητα παραμένουν δύσκολες.
  • Σύμφωνα με τη SocGen, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη λήψη περισσότερων μέτρων την επόμενη εβδομάδα.
  • Την άποψη για περισσότερα μέτρα από την ΕΚΤ, διατυπώνει και η Commerzbank.
  • Η Danske εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα δώσει το σήμα ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να κινηθούν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0911 Υψηλό: 1,0962 Χαμηλό: 1,0858 Κλείσιμο: 1,0872

01 03 16 eurusd

Η ισοτιμία κατέγραψε και νέες μεγάλες απώλειες χθες καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τη λήψη ακόμα μεγαλύτερων μέτρων από την ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επενδυτικών τραπεζών, η λήψη μέτρων θεωρείται δεδομένη και ως εκ τούτου όλοι σπεύδουν και σε νέες πωλήσεις στην ισοτιμία. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε αρνητικά επίπεδα και αυτό σημαίνει ότι οι πωλητές συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι. Η σημαντικότερη στήριξη για την ισοτιμία βρίσκεται στα 1,0700. Ανοδικές αντιδράσεις είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται για πωλήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0850                 1,0920
1,0825                 1,0945
1,0785                 1,1000
1,0770                 1,1030

Facebook Comments