Ένας μήνας έμεινε για την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου του 2016 και οι αγορές εξακολουθούν να κινούνται εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο εβδομάδων, οι αγορές έχουν καταφέρει να αντιδράσουν , αλλά παρόλα αυτά, δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν σημαντικά υψηλότερα από τα πρόσφατα χαμηλά τους.

Οι βασικοί λόγοι της ανοδικής προσπάθειας των αγορών, είναι οι ενέργειες της PBoC η οποία χθες προχώρησε σε μείωση του RRR των κινεζικών τραπεζών κατά 0,50% βοηθώντας στην απελευθέρωση της ρευστότητας, ενώ σήμερα ο επικεφαλής της τράπεζας δήλωσε ότι το γουαν δεν έχει χώρο για μεγαλύτερη υποτίμηση. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι το γουάν δεν θα υποτιμηθεί και πάλι, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ένας ακόμα λόγος της ανοδικής προσπάθειας των αγορών, είναι και η προσμονή ότι στις 10 Μαρτίου, η ΕΚΤ θα προχωρήσει και σε νέα αύξηση του προγράμματος στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας. οι απόψεις των επενδυτικών τραπεζών συγκλίνουν προς μια αύξηση του προγράμματος αγορών αλλά και μια νύξη για ακόμα χαμηλότερα επιτόκια. 

Facebook Comments