Τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών για τις ασιατικές αγορές με τους κλάδους ενέργειας και τραπεζών να ενισχύουν το θετικό επενδυτικό συναίσθημα. Ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,3% με το JPY να δέχεται και πάλι πιέσεις ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι αγορές στην Αυστραλία. Λιγότερη αισιοδοξία στις κινεζικές αγορές καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να είναι αρνητικά. Το AUD/USD σημείωσε σημαντικά κέρδη και πλέον δοκιμάζει τον ΚΜΟ 200 ημερών, ενώ το πετρέλαιο επιχειρεί να κινηθεί ακόμα υψηλότερα, διασπώντας κρίσιμα επίπεδα αντίστασης. Πλέον οι επενδυτές, περιμένουν την ανακοίνωση πολύ σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

  • Στέλεχος της BpJ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δε μπορούν να πουν με σιγουριά πόσο αρνητικά επιτόκια θα χρειαστεί να υιοθετήσουν.
  • Το ίδιο στέλεχος της BoJ τόνισε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν θα έχουν αντίκτυπο στις τράπεζες.
  • Παρά την άνοδο των μετοχών, ο χρυσός συνεχίζει να κινείται σταθεροποιητικά και να  παραμένει κοντά στα πρόσφατα υψηλά του.
  • Τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0866 Υψηλό: 1,0880 Χαμηλό: 1,0824 Κλείσιμο: 1,0867

03 03 16 eurusd

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία συνεχίζει να κινείται προς χαμηλότερα επίπεδα καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την επιθετική δράση της ΕΚΤ, η οποία θα ανακοινωθεί στις 10 Μαρτίου. Όλοι αναμένουν ότι ο Mario Draghi θα μειώσει κι άλλο τα επιτόκια και θα αναλάβει και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Το EUR/USD έχει αποκτήσει εκ νέου, μια σταθερά πτωτική πορεία και ακόμα δεν υπάρχει κάποια σημαντική περιοχή στήριξης που θα μπορούσε να ανακόψει το πτωτικό κύμα. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση θα είναι βραχύβια και θα αποτελέσει και μια νέα ευκαιρία για πωλήσεις. Το σημαντικότερο επίπεδο στήριξης, εντοπίζεται στα 1,0700.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0824                 1,0885
1,0800                 1,0920
1,0765                 1,0945
1,0740                 1,0970

Facebook Comments