Αρνητικά πρόσημα στην Ασία μετά από την αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας και για τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας. Ο Nikkei διαπραγματεύεται με απώλειες 1,6% λίγο πριν το κλείσιμο με το γεν να ενισχύεται και το επενδυτικό συναίσθημα να γίνεται και πάλι αρνητικό. Οι διεθνείς αγορές, δοκιμάζουν πολύ κρίσιμα επίπεδα μετά από το ράλι των τελευταίων εβδομάδων και οι επενδυτές αναμένεται να αρχίσουν να γίνονται όλο και περισσότερο νευρικοί. Απώλειες και για τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία, οφείλονται στην έλλειψη υιοθέτησης και εφαρμογής των απαραίτητων οικονομικών και διαρθρωτικών μέτρων.

  • Πτώση 20,6% κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Κίνα για το Φεβρουάριο, έναντι πτώσης 6,6% τον Ιανουάριο.
  • Πτώση 8,0% για τις εισαγωγές έναντι πτώσης 14,4% τον Ιανουάριο.
  • Στο -1,10% το ιαπωνικό ΑΕΠ σε ετήσια βάση, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές που περιμεναν μεγαλύτερη οικονομική βελτίωση.
  • Οι βρετανικές τράπεζες θα είναι σε θέση να προσφέρουν δισεκατομμύρια ρευστότητας στην αγορά, σε περίπτωση Brexit.
  • Ο επικεφαλής της RBA, επισήμανε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε περισσότερη νομισματική χαλάρωση.
  • Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται επιθετικά υψηλότερα όπως και ο χρυσός που προσπαθεί να κινηθεί προς τα $1.300.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 9.785 Υψηλό: 9.807 Χαμηλό: 9.685 Κλείσιμο: 9.770

08 03 16 dax

Ο γερμανικός δείκτης πραγματοποιεί πλάγια κίνηση για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τα όρια να είναι ακριβώς πάνω στον ΚΜΟ 50 ημερών. Βραχυπρόθεσμα, έχει υπάρξει ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον αλλα δε μπορούμε να αποκλείσουμε ένα νέο κύμα πιέσεων με στόχο τις 9.330 μονάδες. Κλείσιμο κάτω από τις 9.580 μονάδες θα ενεργοποιήσει βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον για πωλήσεις και θα αυξηθεί κατακόρυφα το momentum. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. σε γραφήματα μικρότερα της ημέρας, έχουν εισέλθει ήδη σε αρνητική περιοχή, ενώ και στο ημερήσιο γράφημα, υπάρχουν συνθήκες σύγκλισης και άρα κορύφωσης για το DAX. Intraday πωλήσεις με πρώτο στόχο τις 9.560 μονάδες, θεωρούμε ότι έχουν μικρό ρίσκο.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.640                   9.810
9.560                   9.890
9.490                   9.970
9,430                   10.120

Facebook Comments