Στο «κόκκινο» για μια ακόμα συνεδρίαση οι αγορές στην Ασία, καθώς η Wall Street μετά από μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων, δεν κατάφερε να αποφύγει τις απώλειες. Απώλειες κατέγραψε και το πετρέλαιο από πολύ κρίσιμα επίπεδα αντίστασης, όπως γνωρίζουν όσοι έλαβαν την αποκλειστική μας ανάλυση πριν από το άνοιγμα της Wall Street. Στην Κίνα, οι αμφιβολίες σχετικά με τη μακροοικονομική κατάσταση της χώρας συνεχίζουν να επιδεινώνουν το επενδυτικό συναίσθημα, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να προχωρήσουν στις απαραίτητες «διορθώσεις» πριν από την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται ότι θα είναι για γερά νεύρα. Ο κινεζικός Shanghai Comp. ηγήθηκε των απωλειών κλείνοντας 2,4% χαμηλότερα. Η PBoC συνεχίζει να παρέχει ρευστότητα στο σύστημα χωρίς αυτό να μπορεί να αντιδράσει και πλέον όλο και περισσότεροι φοβούνται ότι θα προχωρήσει σε μια κίνηση που θα προκαλέσει και νέο αρνητικό σοκ στις αγορές.

  • Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, η Βασίλισσα φαίνεται ότι επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια για Brexit.
  • Σύμφωνα με διαχειριστές, η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει και σε αγορές εταιρικών ομολόγων.
  • Ο Hilsenrath της Fed, εκτιμά ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα και θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο. Οι αγορές εκτιμούν ότι πριν το Νοέμβριο δεν θα υπάρξει αύξηση.
  • Η Κίνα αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης της ανόδου των τιμών κατοικιών.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.998 Υψηλό: 1.999 Χαμηλό: 1.975 Κλείσιμο: 1.982

09 03 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης πραγματοποίησε μια πτωτική συνεδρίαση, η οποία ήταν η πρώτη μετά από πέντε συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις. Οι πιέσεις ήρθαν από τον ΚΜΟ 200 ημερών και εδώ θα αυξήσουμε κατακόρυφα την προσοχή μας καθώς αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα αυξηθεί και αυτό δεν είναι καλός οιωνός για τις μετοχές. Οι πωλητές έχουν πολύ καλές πιθανότητες για πωλήσεις από τα τρέχοντα επίπεδα καθώς οι όροι R/R ratio είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί για μια κίνηση προςτις 1.930 μονάδες, αρχικά. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε επίπεδα σύγκλισης ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο, τα ακραία επίπεδα συμπίπτουν με κρίσιμες δοκιμασίες αντιστάσεων. Θεωρούμε ότι οι πωλητές θα πάρουν γρήγορα το πάω χέρι, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί κι αλλη υπομονή.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.975                     1.991
1.964                     2.000
1.958                     2.010
1.950                     2.017

Facebook Comments