Η Wall Street δέχθηκε πιέσεις μετά από πέντε συνεχόμενα ανοδικές συνεδριάσεις και το γεγονός ότι οι πωλητές εμφανίστηκαν ακριβώς πάνω στον ΚΜΟ 200 ημερών, αποτελεί την πρώτη εστία προβληματισμού.

Η δεύτερη εστία προβληματισμού, αφορά στη συμπεριφορά των επενδυτών. Χθες αναφέραμε ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ράλι, ο ανοδικός όγκος στων μετοχών παρέμεινε σε ακραία θετικά επίπεδα για πέντε συνεχόμενες ημέρες, όσες ακριβώς και οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις πριν από τη χθεσινή διόρθωση.

Στη χθεσινή διόρθωση, ο ανοδικός όγκος κυριολεκτικά εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση του παρελθόντος, αυτού του είδους η συμπεριφορά, έχει οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμες απώλειες για τον S&P 500.

Η τρίτη εστία προβληματισμού έρχεται από τον παρακάτω τεχνικό δείκτη, ο οποίος πέρασε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω από το 100 και στη συνέχεια αντιστράφηκε με τον πιο βίαιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση του momentum και δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μεσοπρόθεσμη πτωτική αγορά, το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξουν πιέσεις.

Facebook Comments