Η ΕΚΤ αναμένεται να καθηλώσει τους επενδυτές – Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων

ForexReport

Η ΕΚΤ αναμένεται να καθηλώσει τους επενδυτές – Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μια ακόμα συνεδρίαση με μικτά πρόσημα στην Ασία, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο κατά 2,3% και πλέον βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών. Αυτό δυσκολεύει σημαντικά τις προσπάθειες της PBoC για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για τις αγορές. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών παραγωγού, ανακοινώθηκε χαμηλότερα για 48ο συνεχόμενο μήνα. Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αυξημένες διακυμάνσεις καθώς στις 14:45 η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τη νομισματική της πολιτική και στις 15:30, ο Mario Draghi θα αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ. Αναμένουμε την κατακόρυφη αύξηση των διακυμάνσεων σε EUR/USD, χρυσό και χρηματιστηριακούς δείκτες.

  • Μάχη «στήθος με στήθος» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το Brexit.
  • Η RBNZ προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, από τα 2,50% στο 2,25%.
  • Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της RBNZ, Wheeler, τόνισε ότι αναμένονται δυο ακόμα μειώσεις επιτοκίων.
  • Η Βόρεια Κορέα πυροδότησε τη δοκιμή δυο βαλλιστικών πυραύλων, αυξάνοντας κι άλλο τη γεωπολιτική ένταση με τη Δύση.
  • Νέα μεγάλη άνοδος για το πετρέλαιο με τα κέρδη να ξεπερνούν το 4,0% και το μαύρο χρυσό να προσπαθεί να κινηθεί προς τα $40.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 37,79 Υψηλό: 39,76 Χαμηλό: 37,63 Κλείσιμο: 39,46

10 03 16 oil

Ο μαύρος χρυσός κατέγραψε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση από τη στήριξη του ΚΜΟ 7 ημερών και πλέον όλα δείχνουν ότι οι επενδυτές θα κινηθούν προς το μεγάλο στόχο στον ΚΜΟ 200 ημερών, στα $43,00. Οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν σε πολύ ακραία θετικά επίπεδα ακόμα και στο εβδομαδιαίο γράφημα. Ο δείκτης μεταβλητότητας, βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2015 και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει και νέες πωλήσεις, ακόμα και αν αυτές είναι βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Έλλειψη δυναμικής παρατηρείται και στους μικρούς χρονικούς ορίζοντες. Σε περίπτωση διορθωτικής κίνησης, ένας πρώτος βασικός στόχος είναι τα $36,70. Το ακόλουθο γράφημα, δείχνει πόσο άψογα λειτουργεί ως στήριξη, η σημαντική γραμμή τάσης που έχει διασπαστεί.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

38,70                     39,80
38,30                     40,70
37,50                     41,35
36,70                     42,00