Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με χαρακτηριστικότερη φράση του «Κάθε μέρα που περνά η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης» αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ωστόσο, αισθητή έγινε η απουσία των περισσότερων βουλευτών του κόμματος από την ημερίδα. Γενικότερα παρατηρείται εκνευρισμός εσωκομματικά. Επίσης, ξεκίνησε ο ορισμός των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών και Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και μαζί ξεκίνησε η μουρμούρα για επιλογή και προώθηση συγκεκριμένων προσώπων(πχ. Πειραιάς).

Ο εκνευρισμός που υπάρχει θα μπορούσε να αποδοθεί και στο ζήτημα Παπαγγελόπουλου. Είναι γνωστό ότι ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προέρχεται από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την άμεση/έμμεση υιοθέτηση των δημοσιευμάτων του ΔΟΛ που αθωώνουν Ψυχάρη και Βγενόπουλο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τους καραμανλικούς. Εντύπωση προκάλεσε και η αντικατάσταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Μάκη Βορίδη. Μοιάζει η Νέα Δημοκρατία να ασπάζεται τη γραμμή Άδωνι Γεωργιάδη – Μάκη Βορίδη.

Κατά τα άλλα οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 10ου Συνεδρίου συνεχίζονται κανονικά. Ενόψει του Συνεδρίου μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος αρχίζει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από αύριο. 

Facebook Comments