Ο Mario Draghi εξέπληξε θετικά τις αγορές αφού οι ανακοινώσεις από την ΕΚΤ, ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς. Η αρχική αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, αλλά όσο η συνέντευξη Τύπου προχωρούσε, το κλίμα αντιστράφηκε βίαια με το ευρώ να απογειώνεται και το DAX να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες των 600 μονάδων από τα υψηλά του. Μια φράση του Mario Draghi σχετικά με τους περιορισμούς των αρνητικών επιτοκίων προκάλεσε αγοραστική φρενίτιδα και ανάγκασε τη Fed να παρέμβει την τελευταία ώρα της αμερικανικής συνεδρίασης προκειμένου να διασώσει και πάλι τη Wall Street από μια καταστροφική πτώση που πιθανότατα θα σηματοδοτούσε και το τέλος της πρόσφατης ανόδου. Οι αγορές στην Ασία, ξεκίνησαν με πιέσεις, αλλά γρήγορα οι επενδυτές ώθησαν τους δείκτες σε υψηλότερα επίπεδα.

  • “All-in” από τους κεντρικούς τραπεζίτες. Πλέον χρησιμοποιούν όλο και πιο ακραία νομισματικά μέτρα.
  • Μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, η ελβετική SNB έρχεται στο προσκήνιο καθώς θα κληθεί να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις.
  • Σύμφωνα με τη UBS, η καλύτερη στρατηγική για την SNB, είναι να συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος.
  • Την ίδια άποψη έχει και η Credit Suisse, η οποία εκτιμά ότι η SNB θα κινηθεί για αύξηση του ισολογισμού της ώστε το QE να αποτελεί ίδιο ποσοστό του ΑΕΠ με αυτό της ΕΚΤ.
  • Η Credit Suisse εκτιμά ότι η SNB θα αφήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο -0,75%.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0997 Υψηλό: 1,1217 Χαμηλό: 1,0821 Κλείσιμο: 1,1176

11 03 16 eurusd

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια συνεδρίαση η οποία θύμιζε τρελή κούρσα. Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ οδήγησαν την ισοτιμία χαμηλότερα όπως ήταν φυσιολογικό και στη συνέχεια, οι πρώτες κουβέντες του Mario Draghi αύξησαν τις πιέσεις προς τα 1,0830 όπου υπάρχει σημαντική στήριξη. Στα επίπεδα αυτά και με τις τεχνικές ενδείξεις να δείχνουν σοβαρή έλλειψη δυναμικής, ο Mario Draghi έθεσε προβληματισμούς στους επενδυτές με αποτέλεσμα, τη βίαιη αντιστροφή της ισοτιμίας και την εκτόξευσή της πάνω από 300 pips. Η πολύ μεγάλη άνοδος, αφήνει σημαντικό περιθώριο για μια διορθωτική κίνηση σήμερα με τον πρώτο στόχο να είναι στα 1,1100. Οι intraday traders θα μπορούσαν να προσπαθήσουν μικρές πωλήσεις προς τη στήριξη αυτή, αλλά η άνοδος είναι εκκωφαντική και το προτιμότερο είναι να δούμε αν μπορεί να υπάρξει και νέο αγοραστικό κύμα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1130                   1,1215
1,1100                   1,1250
1,1070                   1,1290
1,1035                   1,1325

Facebook Comments