Παραμένουν επιφυλακτικοί οι επενδυτές καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική του δολαρίου. Με την ΕΚΤ να έχει ήδη ανακοινώσει το δικό της ισχυρό πρόγραμμα στήριξης και μια σειρά μεγάλων κεντρικών τραπεζών να έχουν υιοθετήσει dovish ρητορική, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί η αμερικανική κεντρική τράπεζα στο μέλλον. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αμετάβλητη νομισματική πολιτική. Ως εκ τούτου, τα βλέμματα των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρωθούν στις δηλώσεις της Janet Yellen καθώς και στον τόνο που θα υιοθετήσει. Αν υπάρξουν ιδιαίτερα dovish αναφορές, το δολάριο θα χάσει σημαντικό έδαφος και οι αγορές θα δεχθούν νέα στήριξη. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας. Στην Ιαπωνία και τη BoJ, ο επικεφαλής Kuroda, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι εφόσον χρειαστεί και νέα στήριξη, αυτή θα υπάρξει και μάλιστα σε τρεις διαστάσεις.

  • Ο Κινέζος Πρόεδρος Li, εκτιμά ότι οι πιέσεις στην κινεζική οικονομία, θα συνεχιστούν, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι ελκυστικές.
  • Οι αμερικανικοί δείκτες δε θέλουν να πέσουν με τις αγορές από τη Fed να είναι εμφανέστατες.
  • Οι επενδυτές έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ της ρητορικής διαφόρων κεντρικών τραπεζών.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.018 Υψηλό: 2.019 Χαμηλό: 2.004 Κλείσιμο: 2.015

16 03 16 spx

Ο S&P 500 όπως και οι υπόλοιποι αμερικανικοί δείκτες, αρνούνται πεισματικά να κινηθούν πτωτικά, αφού οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, βρίσκει γρήγορα αγοραστικό ενδιαφέρον. Η Fed μέσω του μηχανισμού αγοράς μετοχών, συνεχίζει να παρεμβαίνει, αποτρέποντας μια νέα πτώση. Με το γενικότερο περιβάλλον να είναι περισσότερο θετικό από το αντίστοιχο των περασμένων εβδομάδων, οι πωλητές δε βρίσκουν την κατάλληλη αφορμή για πωλήσεις. Ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών τις τελευταίες δυο ημέρες, είναι από τους χαμηλότερους για το 2016, ενώ στα τρέχοντα επίπεδα υπάρχουν σημαντικές αντιστάσεις. Οι τεχνικοί δείκτες, ROC, Vol. συνεχίζουν να συγκλίνουν προς ουδέτερα επίπεδα τιμών και εκτιμούμε ότι με την κατάλληλη αφορμή, θα υπάρξουν και νέες ισχυρές πιέσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.004                     2.020
1.995                     2.027
1.986                     2.035
1.975                     2.047

Facebook Comments