Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πετύχει το στόχο για μείωση του δημόσιου χρέους φέτος, εμμένοντας ωστόσο στα σχέδιά του για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών έως τα τέλη της δεκαετίας.

Ο Όσμπορν, του οποίου οι πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας, ανακοίνωσε επίσης σημαντικά χαμηλότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη, επικαλούμενος την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την αδύναμη εγχώρια παραγωγικότητα.

Στην ετήσια ομιλία του για τον προϋπολογισμό ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Όσμπορν δήλωσε ότι οι προοπτικές για την οικονομία θα είναι χειρότερες εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Η βρετανική οικονομία αναμένεται να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 2% φέτος, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Νοεμβρίου για 2,4%, και 2,2% το 2017, από 2,5% που ήταν η εκτίμηση του Νοεμβρίου.

Ο Όσμπορν παραδέχθηκε ότι δεν θα πετύχει το στόχο που έθεσε ο ίδιος, καθώς το δημόσιο χρέος αναμένεται φέτος να αυξηθεί ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.Ο Όσμπορν δήλωσε ότι τα σχέδιά του συνεχίζουν να προβλέπουν δημοσιονομικό πλεόνασμα έως τα τέλη της δεκαετίας ίσο με το 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, παρά τις χαμηλότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Facebook Comments