Το δολάριο ο μεγάλος χαμένος των ανακοινώσεων της Fed

ForexReport

Το δολάριο ο μεγάλος χαμένος των ανακοινώσεων της Fed, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το δολάριο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανακοίνωσης της Fed αλλά και το δηλώσεων της Janet Yellen. Την ίδια ώρα, ο χρυσός σημείωσε ισχυρότατα κέρδη, αλλά από την άλλη, κέρδη σημείωσε και η Wall Street σε μια πασιφανέστατη στήριξη από τη Fed. Με τη Fed να μην εμφανίζεται τόσο hawkish αλλά ούτε και πολύ dovish, το συμπέρασμα είναι ότι πλέον αναγνωρίζει ότι το γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον, δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων. Πλέον, η Fed εκτιμά ότι θα υπάρξουν δυο αυξήσεις επιτοκίων, από τέσσερις που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ σίγουρα αναμένουμε ότι θα υπάρξει και νέα υποβάθμιση. Η Fed επανέφερε τη ρητορική του «βλέποντας και κάνοντας» και αυτό μπορεί να έδωσε ώθηση στους δείκτες, αλλά η δυναμική έχει σημειώσει κατακόρυφη επιδείνωση.

  • Το δολάριο είναι ο μεγαλύτερος χαμένος της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ ο χρυσός κατέγραψε και νέα σημαντική άνοδο.
  • USD/JPY, GBP/USD, EUR/USD και AUD/USD μεταξύ των νομισμάτων με την καλύτερη απόδοση έναντι του δολαρίου.
  • Το πετρέλαιο πέρασε και πάλι πάνω από τα $40 και πλέον αποτελεί τη βασικότερη στήριξη της Wall Street.
  • Νέα σημαντική ανατίμηση του γουάν από την PBoC, προκειμένου να υπάρξει στήριξη στις αγορές.
  • Ισχυρή μείωση της ανεργίας στο 5,8% από 6,0% σημειώθηκε στην Αυστραλία.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1104 Υψηλό: 1,1241 Χαμηλό: 1,1057 Κλείσιμο:  1,1211

17 03 16 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση, με τους αγοραστές να βρίσκουν την κατάλληλη αφορμή πάνω στον ΚΜΟ 200 ημερών. Η οπισθοχώρηση της Fed αποδυνάμωσε το δολάριο και πλέον το ανοδικό momentum της ισοτιμίας εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρό. Η διάσπαση του 1,1220 αποτελεί ισχυρή ένδειξη βραχυπρόθεσμης ανόδου και θεωρούμε ότι η ισοτιμία αναμένεται να πραγματοποιήσει και νέα δυναμική άνοδο με στόχο τα 1,1370. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε θετικό έδαφος στηρίζοντας και νέες αγορές.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1190                 1,1230
1,1156                 1,1265
1,1130                 1,1300
1,1100                 1,1330