Απεικονίζοντας μέσα από την τέχνη τις πτυχές της σύγχρονης ζωής, απόφοιτοι καλλιτέχνες ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες του εικαστικού τους κόσμου, προσδοκώντας σε μία αμφίδρομη επικοινωνία.

Με αναφορές στην καθημερινή ζωή, την επικαιρότητα και το ευρύτερο αστικό – κοινωνικό περιβάλλον, οι απόφοιτοι των τομέων Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση, με τίτλο «Open doors II», η οποία εγκαινιάζεται στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου.

Καταθέτοντας την κοινωνική τους ευαισθησία και τις προτάσεις τους, οι νέοι καλλιτέχνες  «σχολιάζουν» την καθημερινότητα, τις σχέσεις, την ταυτότητα και όλα εκείνα τα κοινωνικά ζητήματα που μας αφορούν όλους, μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφική, βίντεο, κατασκευές και σκηνοθετημένες εικόνες και εγκαταστάσεις, που έχουν δημιουργηθεί με ποικίλα μέσα και μικτές τεχνικές.

Ένα βλέμμα προς τα έξω

Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να λειτουργήσει σαν ένας χώρος «εργαστηρίου» με ανοιχτές πόρτες, ρίχνοντας ένα βλέμμα προς τα έξω, στις ανάγκες της πολυδιάστατης σημερινής κοινωνίας και να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό, αφού ο καθένας θα μπορεί να προτείνει τη δική του ερμηνεία.
Με τον συμβολικό της τίτλο να λειτουργεί σαν πρόσκληση σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τους δημιουργούς και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον προσωπικό τους τρόπο επεξεργασίας των ιδεών, η έκθεση αποτελεί και μία πρόκληση για τους ίδιους τους καλλιτέχνες, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο και εξελισσόμενο πεδίο επιλογών.

Πληροφορίες

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού», Πειραιώς 100 – Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 12.00 – 20.00.  Πρόσβαση: μετρό: σταθμός «Κεραμεικός», τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, στάση «Φωταέριο».

Facebook Comments