Στην Aegean παραδόθηκε σήμερα το τελευταίο – από τα συνολικά επτά αεροσκάφη – Airbus A320ceo που παρήγγειλε η ελληνική εταιρεία το 2014.

Μετά και τη σημερινή παράδοση, ο συνολικός στόλος της Aegean – ένας από τους νεότερους σ’ όλη την Ευρώπη – αριθμεί σε 61 αεροσκάφη.

Τα A320ceo είναι εξοπλισμένα με τα νέα «Sharklets» στα φτερά των αεροσκαφών, καθώς και με κινητήρες V2500. Πρόκειται για ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στην έδρα της Airbus, στην Τουλούζη της Γαλλίας.

«Είναι πολύ υπερήφανη στιγμή για όλους εμάς στην Aegean που ολοκληρώνουμε έναν κύκλο που ξεκίνησε το 2007 οπότε παραλάβαμε το πρώτο αεροπλάνο από τα αρχικά οκτώ Airbus που είχαμε παραγγείλει και τώρα φτάνουν τα 47. Τότε υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η αρχική παραγγελία των 8 αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί, λόγω του ύψους της επένδυσης.

Τελικά, ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι το γεγονός ότι γιορτάζουμε όχι μόνο εκείνη την αρχική παραγγελία, που πολλαπλασιάστηκε αργότερα με άλλες παραγγελίες, αλλά και διότι στην μέση της κρίσης, το 2014, είχαμε το θάρρος να προχωρήσουμε σε μια νέα παραγγελία με άλλα επτά αεροπλάνα, το τελευταίο από τα οποία παραλαμβάνουμε σήμερα” δήλωσε, ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης.

Aπό την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Γερογιάννης επισήμανε ότι «τα τελευταία 3 – 4 χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης και μετά την απόκτηση της Ολυμπιακής, παρά όλες τις δυσκολίες, είμαστε από τις λίγες εταιρείες οι οποίες μετά την εξαγορά αναπτυσσόμαστε συνεχώς επί τρία χρόνια. Έτσι από το 2012 μέχρι το 2015 έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών μας από 6,1 στο 11,6 εκ. επιβάτες, αναπτυσσόμαστε υγιώς και με κερδοφορία από το 2013 έως το 2015 και θα δούμε επίσης ανάπτυξη και στο 2016. Φέτος θα λειτουργούμε ένα στόλο 61 αεροσκαφών, 47 Airbus συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 7 παραλαβών από την Airbus και τα 14 turboprops από την Ολυμπιακή».

«Προσθέτουμε 1 εκατομμύριο θέσεις επιπλέον, το οποίο σημαίνει 16,2 εκ. θέσεις, αύξηση 6%-7% περίπου, συγκριτικά με πέρσι, έχοντας μία αύξηση 50% και πλέον θέσεων τα τελευταία τρία έτη. Προσθέτουμε 16 επιπλέον προορισμούς, φτάνοντας τους 145, εκ των οποίων οι 111 είναι διεθνείς, ενώ οι υπόλοιποι 34 εγχώριοι, καλύπτοντας σχεδόν κάθε αεροδρόμιο στην Ελλάδα, στη νησιωτική περιοχή και στην ηπειρωτική.  Βελτιώθηκε η εικόνα της Αθήνας και συνεισφέραμε στην αύξηση του τουρισμού, ενώ είναι σημαντικό ότι η AEGEAN αναπτύχθηκε σε  ένα περιβάλλον όπου το ΑΕΠ τα τελευταία πέντε χρόνια συρρικνώθηκε κατά 30%» κατέληξε.

Facebook Comments