Πιέσεις δέχονται τα commodity currencies καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί μετά από τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων ημερών. Η Wall Street ετοιμάζεται για μια κρίσιμη εβδομάδα καθώς η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων τις έχει φέρει κοντά στα προηγούμενα υψηλά τους, αλλά από την άλλη, οι υπόλοιποι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες παραμένουν σε σημαντική απόσταση από τα υψηλά τους. Μένει να δούμε αν το γενικότερο περιβάλλον συνεχίσει να είναι θετικό προς την ανάληψη κινδύνου, ή αν θα προκύψουν και νέα θέματα που θα οδηγήσουν σε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας και πτώση των μετοχών. Το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις και την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε χαμηλότερα έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, ενώ υπήρξε και μια προσπάθεια διάσπασης πολύ κρίσιμων επιπέδων σε σχέση με το γεν. Διάσπαση η οποία δε διατηρήθηκε αλλά θα πρέπει να μας απασχολήσει.

  • Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης και αυτό είναι εμφανές από τα μακροοικονομικά στοιχεία.
  • Η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων στις αγορές, οφείλεται αποκλειστικά στις συντονισμένες προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών.
  • Το δολάριο είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσει να κινείται πτωτικά.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – 21.03

21 03 16 eurusd

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εβδομάδα με το κλείσιμο της Παρασκευής να είναι πάνω από τον ΚΜΟ 50 εβδομάδων. Την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, ακολούθησαν πιέσεις, αλλά τεχνικά όσο περισσότερες προσπάθειες γίνονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχουμε ανοδική επιβεβαίωση και νέα υψηλά. Αυτό είναι το σενάριο το οποίο θεωρούμε ότι είναι και το πιθανότερο. Ωστόσο, στο ημερήσιο γράφημα, έχουμε διπλή κορυφή και πιέσεις ενώ και οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν να ενισχύουν τα σενάριο για διόρθωση στις επόμενες συνεδριάσεις. Τα 1,1110 είναι το σημαντικότερο επίπεδο στήριξης στο οποίο και εκτιμούμε ότι οι αγοραστές θα επανέλθουν.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1210                   1,1300
1,1160                   1,1325
1,1130                   1,1350
1,1100                   1,1380

Facebook Comments