Στα 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις δεκαετίες κατά τις οποίες αυτή επωάστηκε,καμιά συλλογικότητα δεν διαδήλωσε ποτέ ζητώντας φρένο στις υπέρογκες και αναποτελεσματικές κρατικές δαπάνες. Παρά το ότι αυτές πάντα βασίζονταν στους φόρους και τα δάνεια που εμείς οι πολίτες τελικά πληρώνουμε, παραμείναμε απολύτως σιωπηλοί, απεμπολώντας το δικαίωμα της δημόσιας διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Παραχωρήσαμε την αποκλειστικότητα στην άσκηση αυτού του δικαιώματος σε όσους ζητούσαν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, για το ζήτημα που κάθε φορά τους ενδιέφερε (μεγαλύτερες σε απόλυτους αριθμούς ή / και ποσοστιαία).

Όταν ασκείται πίεση μόνο από μια πλευρά δεν είναι παράλογο να υπάρχει διαρκής υποχώρηση της ισορροπίας προς την αντίστοιχη κατεύθυνση.

Στα 6 χρόνια των μνημονίων επιχειρείται τοαπόλυτο παράδοξο: να ζωντανέψει η οικονομία μας με συνεχή αύξηση της φορολογικής και εισφορολογικής επιβάρυνσης του παραγωγικού τμήματός της, προκειμένου να επιβραδυνθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση (μείωση) του υποστηρικτικού μέρους της, δηλαδή του κράτους. Τιμωρούνται διαρκώς αυτοί που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν αυτοί που έχουν συνηθίσει να ζουν από αυτά.

Εμείς ζητούμε απλώς το αντίθετο: να μειωθεί ραγδαία ο κρατικός προϋπολογισμός, για να ελαφρύνει το βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες της τσακισμένης παραγωγικής οικονομίας, ώστε αυτή να μπορέσει να ξαναβρεί τα πατήματά της, μειώνοντας την ανεργία και παράγοντας ξανά πλούτο σε αυτή τη χώρα.Όπωςθα έκανε μια συνετή οικογένεια, η Ελλάδα ζητούμε να πληρώνει για τόσο κράτος όσο πραγματικά αντέχουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.Καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποιος ξένος παράγοντας δε θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το αυτονόητο, αν δεν το απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες πολίτες, εμείς που πληρώνουμε τον λογαριασμό.

Στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών βάζουμε εμείς τη δική μας κόκκινη γραμμή: άμεση εφαρμογή προγράμματος ραγδαίας μείωσης των κρατικών δαπανών με ταυτόχρονη και αντίστοιχη μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογικής και εισφορολογικής επιβάρυνσης κάθε παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Ξεκινάμε με μια ειρηνική διαδήλωση, την Παρασκευή 08/04/2016 στις 19:30στην έξοδο του σταθμού του ηλεκτρικού «Ειρήνη» προς το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών. Σε αυτήν προσκαλούμε κάθε συλλογικότητα (οργανώσεις, κόμματα, σωματεία κλπ.) που αναγνωρίζουν την ανάγκη για μείωση των κρατικών δαπανών. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις.

Ας βάλουμε τέλος στο σπιράλ της αφαίμαξης. Διεκδικούμε εμπράκτως το μέλλον που δικαιούμαστε για εμάς και τα παιδιά μας. Ξεκινάμε με μια ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, για να δούμε τελικά ποιοι και πόσοι είμαστε αυτοί που θέλουμε χαμηλότερη κρατική δαπάνη και περισσότερη παραγωγή και δουλειά. Πιστεύουμε πως είμαστε πολλοί, πολύ περισσότεροι από ό,τι φανταζόμαστε.

 

Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών.

https://www.facebook.com/groups/1005441419545379/

1η δράση:

https://www.facebook.com/events/247588438921052/

Facebook Comments