Παρά τη dovish ρητορική της Fed, στις 16 Μαρτίου η οποία έστειλε το USD σε χαμηλότερα επίπεδα, τα hedge funds δε μείωσαν την έκθεση long στο αμερικανικό νόμισμα. Για την εβδομάδα μέχρι και τις 22 Μαρτίου, τα hedge funds, αύξησαν τις θέσεις long στα $7,6 δισ. από $7,5 δισ.

Τα EUR, CAD και AUD δέχθηκαν αγοραστικό ενδιαφέρον από hedge funds. Το EUR δέχθηκε $1,0 δισ. σε εισροές μετά από τρεις εβδομάδες πωλήσεων με τη συνολική έκθεση των μεγάλων επενδυτών, να παραμένει net short. Το CAD είδε τα hedge funds να αγοράζουν για όγδοη συνεχόμενη φορά μειώνοντας σημαντικά τη συνολική short έκθεση στο νόμισμα.

Το AUD παραμένει το πιο αγαπημένο μεταξύ των commodity currencies με τα hedge funds να αυξάνουν την έκθεσή τους σε net long $1,4 δισ. που είναι η υψηλότερη από το 2014. Ο φόβος για Brexit συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη στερλίνα με τα hedge funds να προχωρούν και σε νέα αύξηση των θέσεων short κατά $1,9 δισ.

Το JPY είδε και πάλι αγοραστικό ενδιαφέρον, με τις συνολικές αγοραστικές θέσεις να φτάνουν στα $4,6 δισ. Net short πλέον και οι τοποθετήσεις στο CHF.

 

Facebook Comments