Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές είναι «πράξη καθήκοντος» και «πολιτική ευθύνη», με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, λίγες ώρες αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την προσφυγική στις κάλπες από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να επιβάλει εκλογές σε μία κυβέρνηση που δεν θέλει την επιλογή της κάλπης και είναι «γαντζωμένη στην εξουσία», όμως υπογράμμισε ότι σε συνθήκες «ραγδαίας κατάρρευσης» της χώρας οφείλει να δείξει στους πολίτες το σημερινό «αδιέξοδο».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πράξη ευθύνης, καθώς το κόμμα δεν μπορεί να περιμένει με πολιτική σκοπιμότητα τη διάλυση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δεν μπορείς να λες ‘το σπίτι καταρρέει και περιμένω να καταρρεύσει στα χέρια του άλλου’», είπε.

Επισήμανε ότι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητοτάκης προς την κυβέρνηση ήταν «δεν μπορείτε να κυβερνήσετε».

Άλλωστε, προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, το μήνυμα της ΝΔ δόθηκε σε έναν πρωθυπουργό που «οδήγησε τη χώρα αχρείαστα σε τέσσερις εκλογές» μέσα σε 15 μήνες,

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε εχθές στη Βουλή να το στήσει όλο αυτό για να κάνει «ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, γιατί έρχεται φοροκαταιγίδα», δήλωσε νωρίτερα στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης

«Εμείς θεωρούμε ότι απέτυχε παταγωδώς», συμπλήρωσε.

Facebook Comments