«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στους όρους της συμφωνίας του Αυγούστου» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ωστόσο ότι η Επιτροπή επιθυμεί η συμφωνία του Αυγούστου «να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά, βασισμένη σε μια δίκαιη αξιολόγηση».

Ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν επισήμανε, επίσης, ότι η Επιτροπή εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, υπενθυμίζοντας ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση του προγράμματος», τόνισε η αποστολή αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίο, που βρέθηκε αυτές τις μέρες στην χώρα μας.

Την εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, και πως αυτό θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης για τις αγορές σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αλλά και πως θα επιταχύνει τη συζήτηση για το χρέος, εξέφρασε ο επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Facebook Comments