Ο αντίκτυπος του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά από την αντίδραση των αγορών στις δηλώσεις της Janet Yellen, στις αρχές της εβδομάδας. Η Yellen εμφανίστηκε dovish και η διάθεση για ρίσκο αυξήθηκε περισσότερο προκαλώντας την άνοδο των μετοχών και των high beta νομισμάτων. Το δολάριο δέχθηκε πιέσεις με αποτέλεσμα η ισοτιμία να είναι έτοιμη για μια κίνηση στα 1,1500-1,1600, σημειώνει ηSocGen.

Αν όμως κάποιος δεν είναι χαρούμενος από την εξέλιξη αυτή, αυτή είναι η ΕΚΤ, καθώς η εμπορικά σταθμισμένη ισοτιμία διαπραγματεύεται 2,0% υψηλότερα από την έναρξη του QE τον Ιανουάριο του 2015. Το δημοψήφισμα για το Brexit, ενισχύει το ευρώ κάτι που φαίνεται και από την άνοδο της ισοτιμίας EUR/GBP.

01 04 16 socgen

Η πρόσφατη άνοδος του EUR/USD επιβεβαιώνει ότι η ΕΚΤ δε μπορεί από μόνη της να πιέσει το νόμισμα. Για να υπάρξει μια νέα πτωτική κίνηση, σύμφωνα με την SocGen, θα χρειαστεί μια περισσότερο hawkish Fed.

Έχοντας δεδομένα τα παραπάνω, τα τρέχοντα επίπεδα του EUR/USD σημειώνουν απόκλιση από την καμπύλη των επιτοκίων. Μεγάλη από τη δυναμική του ευρώ, οφείλεται και σε short covering.

Η SocGen εκτιμά ότι η ισοτιμία θα κινηθεί προς τα 1,1500-1,1600.

Facebook Comments