Τη δυνατότητα πληρωμών με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού –αντί της αντικαταβολής ή της πληρωμής με πιστωτική κάρτα– για αγορές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου (online shopping) με απλό και ασφαλή τρόπο για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, ανακοίνωσαν η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και η MyBank, υπηρεσία της European Banking Association.

Την υπηρεσία υποστηρίζουν οι τράπεζες Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, οι οποίες θα ξεκινήσουν να παρέχουν, από το τέλος Απριλίου, τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank εξασφαλίζοντας στους ηλεκτρονικούς εμπόρους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τη δυνατότητα εισπράξεων από το σύνολο, σχεδόν, των πληρωτών/χρηστών υπηρεσιών Ιnternet και mobile banking. H επιλογή του εικονιδίου της MyBank στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπόρου ανακατευθύνει τον πληρωτή στις λύσεις Ιnternet ή/και mobile banking της τράπεζας συνεργασίας του, από την οποία και μπορεί να πληρώσει επιβεβαιώνοντας μια εντολή μεταφοράς πίστωσης με προτυπωμένες όλες τις σχετικές πληροφορίες (όνομα και λογαριασμός δικαιούχου, ποσό, νόμισμα, προϊόν ή υπηρεσία αγοράς κ.λπ.).

Οι πληρωτές που θα χρησιμοποιούν τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank δεν χρειάζεται να αναφέρουν τις λεπτομέρειες πληρωμής τους ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες και δεδομένα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ή σε τυχόν άλλα τρίτα μέρη, δεδομένου ότι η διαδικασία πληρωμής πραγματοποιείται στο ασφαλές περιβάλλον ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζάς τους (Ιnternet ή/και mobile banking). Οι ηλεκτρονικοί έμποροι που χρησιμοποιούν τη MyBank για τις εισπράξεις τους θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την πραγματοποίηση της πληρωμής από τον πελάτη τους.

Με αφορμή την έναρξη της υπηρεσίας, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ, καθηγητής Χρήστος Γκόρτσος, σημείωσε ότι «η εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και προκλήσεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οι ηλεκτρονικές πληρωμές της MyBank αποτελούν μια σωστή στρατηγική κίνηση για τις τράπεζες-μέλη μας». «Με τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση της MyBank στην Ευρώπη, όλο και περισσότεροι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να πληρώνουν τις αγορές τους σε ηλεκτρονικούς εμπόρους της Ελλάδας όπως ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και αεροπορικές εταιρείες», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MyBank, Τζον Μπρόξις, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Ιταλία, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στο Βέλγιο.

Η εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) θα αναλάβει την υλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των ελληνικών τραπεζών στη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών διατραπεζικού συμψηφισμού και εκκαθάρισης των εν λόγω πληρωμών σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Facebook Comments