Oξύνει την αντιπαράθεση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυβέρνηση, λίγες μόνο ώρες πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. «Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις» διαμηνύει το Μαξίμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση – απάντηση προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Οιαδήποτε υπόθεση ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανοησία» είχε αναφέρει η κ. Λαγκάρντ στην απαντητική επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, μη κρύβοντας την ενόχλησή της για το θέμα που ανέκυψε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου», ενώ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας η Αθήνα απαντά στην επικεφαλής του ΔΝΤ ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks»

«Επιβεβαιώνονται παιχνίδια που θέλουν κάποιοι να παίξουν σε βάρος της Ελλάδας» δήλωνε εξάλλου κυβερνητικό στέλεχος.

Σημειώνεται ότι στις 7.30 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα απευθυνθεί στους βουλευτές, αλλά η ομιλία του θα είναι ανοιχτή ώστε να περάσει τα μηνύματα που θέλει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δύο πλευρών «επικύρωσε» νωρίτερα στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. «Η απάντηση Λαγκάρντ δείχνει ενοχή» σχολίασε χαρακτηριστικά, σηκώνοντας το γάντι στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Facebook Comments