Σε διαβεβαιώσεις για τη μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, παρά την αποχή των δικηγόρων, προχώρησε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο σενάρια, προκειμένου οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα και δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια να μην φορολογηθούν. Το ένα αφορά σε παράταση της προθεσμίας για τη δήλωσή τους και το δεύτερο την παράκαμψη των διαδικασιών που ορίζει ο πρόσφατος νόμος. Ο κ. Αλεξιάδης πάντως δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις. Αρκέστηκε απλώς να διαβεβαιώσει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αντιμετωπίσει το ζήτημα και θα δώσει λύση.

Βάσει του νόμου «τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Τα εν λόγω εισοδήματα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν.»

Facebook Comments