Η λέξη μπουκλούκια στην Μακεδονίτικη αργκό χαρακτηρίζει τις ανοργάνωτες ομάδες,παραπέμπει  δε και στο κοπάδι που άγεται και φέρεται.Φανταστείτε τι θα γινόταν σε έναν τόπο άμα κυβερνούσε μία τέτοια ομάδα. Ίσως να μην χρειαστεί να φανταστούμε, γιατί απλούστατα βλέπουμε εδώ  και έναν χρόνο τι συμβαίνει στην χώρα μας  με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την ψυχοφθόρα «διαπραγμάτευση» του Βαρουφάκη, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα του καλοκαιριού με το δημοψήφισμα  παρωδία   και τα capital controls. Αλλά και αν μπορούσαμε να τα αγνοήσουμε και να θάψουμε στην λήθη όλες αυτές τις καταστροφές, τις αγωνίες και τις δυσκολίες δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι εμπρός στο ποιό κραυγαλέο παράδειγμα κακοδιαχείρισης , ανοργανωσιάς και ανικανότητας της παρούσας κυβέρνησης , αυτό του προσφυγικού.

Στην Χίο, στην Μυτιλήνη, στον Πειραιά, στην Ειδομένη βρίσκεται  η ντροπή μιας κυβέρνησης. Δεν είναι μόνον οι ανύπαρκτες υγειονομικές συνθήκες, που μπορούν να δικαιολογηθούν λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Είναι το έλλειμμα ασφάλειας που κάνει έκδηλη την εγκληματική ανοργανωσιά. Μέσα στις μικροκοινωνίες που έχουν σχηματιστεί σε αυτούς τους καταυλισμούς βλέπουμε να ξεσπούν καθημερινές ταραχές που μονιμοποιούν το χάος.Βλέπουμε περιέργους τύπους κρυμμένους πίσω από την κουκούλα των ΜΚΟ να εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ελπίδα παίζοντας με τους πρόσφυγες με σκοπό και μόνον την ανωμαλία .  Ποιός τους ελέγχει αυτούς; Ποιός τους εμποδίζει από το να ξεσηκώνουν τους πάντες και τα πάντα; Τι είδους αλληλεγγύη είναι αύτη; Οι αλληλέγγυοι του θανάτου, της ταλαιπωρίας, της κοροϊδίας  δεν είναι ούτε κατά διάνοια ανθρωπιστές αλλά είναι βασανιστές. Βασανιστές με ανθρωπιστικό προσωπείο .

Αυτοί όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου, το πρόβλημα μας είναι εκείνοι που τους έφεραν όλους αυτούς, αυτοί που άφησαν να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι φτιάχνοντας γκέτο. Εκείνοι που έφτιαξαν με την ανικανότητα τους την τριτοκοσμική «όαση» της Ειδομένης όπου  πολίτες τρίτων χωρών χωρίς άδειες παραμονής έχουν κάνει κατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και προσπαθούν να εξέλθουν με παράνομο τρόπο από την Ελληνική επικράτεια, στην οποία εισέρχονται παρανόμως δυνάμεις ασφαλείας γειτονικής χώρας και κάνουν χρήση βίας για να τους εμποδίσουν. Τα μπουκλούκια σε όλο τους το μεγαλείο !

Δυστυχώς όμως για εμάς τα μπουκλούκια μέσα στην κυβερνητική τους ανυπαρξία έχουν βαλθεί να γίνουν καθεστώς, όχι μόνον καθεστώς ημετέρων αλλά  καθεστώς  που βασίζεται στην δίωξη της ελευθερίας της έκφρασης. Προσπαθούν τόσο χονδροκομμένα να παρέμβουν που ας ελπίσουμε να σκοντάψουν οι ίδιοι στις αλυσίδες που βάζουν στην χώρα.

Facebook Comments