Εκείνο που προκαλεί ανησυχία στην αγορά την Τρίτη, είναι αν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα την Τρίτη το Reuters περί προθεσμίας τριών ημερών στην κυβέρνηση, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης  και τις οποίες η Κομισιόν διέψευσε, δεν αρέσουν στην αγορά.

Από την άλλη, υπάρχουν τα επί μέρους προβλήματα στις αποκρατικοποιήσεις, όπως στα λαχεία και τον ΟΠΑΠ και γενικότερα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους χρηματιστές φαίνεται να έχει «κάτσει» πάνω στην ΕΡΤ και να δυσκολεύεται να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Η

κατάσταση δηλαδή, δείχνει βαλτωμένη, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να αυξάνουν που σημαίνει ότι διατηρείται το ρίσκο για τη χώρα μας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι εντολές πώλησης έχουν αντίκρυσμα, δηλώνοντας ανασφάλεια, με την Ιντραλότ να υποχωρεί περίπου κατά 11%, στο 1,45 ευρώ, καταγράφοντας νέα χαμηλά έτους. Ακόμα και η στήριξη των 830 μονάδων τίθεται εν αμφιβόλω. Δεν υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις στην αγορά που θα μπορούσαν να βγουν και να σαρώσουν τη προσφορά που βγαίνει σε όλο το φάσμα του ταμπλό και ειδικά στον τραπεζικό κλάδο που βάλλεται. 

Οι απώλειες προσεγγίζουν το 2,5% για τον γενικό δείκτη, στα όρια των 830 μονάδων, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, μόλις 37 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η δυναμική αφορά στις πωλήσεις και στην εκκαθάριση θέσεων, κάνοντας πολλούς να ανησυχούν, μήπως συμβαίνει κάτι που η αγορά αγνοεί. 

Πτώση πάνω από 7% για την Πειραιώς στα όρια του 1 ευρώ, ενώ αύριο μπαίνουν οι νέες μετοχές και το warrant, βουτιά άνω του 6% για την Ελλάκτωρ, άνω του 4% για τα ΣΩΛΚ, στα 2,25 ευρώ και σχεδόν 4% για τη Βιοχάλκο. Επίσης, πτώση 3,255 για τη μετοχή της Εθνικής, στα 2,38 ευρώ, ενώ μεγαλύτερη είναι η βουτιά για το warrant της τράπεζας κατά 21,43% νωρίτερα, κάτω από το 1 ευρώ! 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Alpha υποχωρεί κατά 1,16%, στα 0,4250 ευρώ, ενώ κέρδη καταγράφει το warrant, έστω και οριακά στα 0,736 ευρώ.  Από εκεί και πέρα profit taking βγαίνει στον ΟΤΕ, πτώση πάνω από 4% για τη ΔΕΗ. Κατά τα άλλα, από τον 25άρη ξεχωρίζουν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ, λόγω της νέας μεγάλης δουλειάς που πήρε στο Ιράκ και των Folli Follie.

 

ΧΣ

Facebook Comments