O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν να βοηθήσουν περαιτέρω προκειμένου να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής αυτής επικοινωνίας, ο επικεφαλής του ρωσικού Κράτους υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, όπως επίσης η ανάγκη του κλεισίματος των συνόρων Συρίας- Τουρκίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει το ζήτημα των συνόρων, τα οποία σύμφωνα με τη Ρωσία διασχίζουν μαχητές για να εισβάλουν από τη Τουρκία στη Συρία.

Και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών προσθέτοντας από την πλευρά του ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σημείωσε συγκεκριμένα μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν μια «έντονη συζήτηση» σήμερα σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία.

Facebook Comments