** Η Εθνική για όποιον δεν το έχει καταλάβει βρίσκεται πλέον σε ιστορικά χαμηλά. Κοίταζα λίγο την αποτίμηση και λέω ότι η τράπεζα στοιχίζει πλέον όσο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία αναφοράς σύντροφοι.

** Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται η Alpha που όποιος αγόρασε, μαζί με το warrant βλέπει να έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα χρήματά του τόσο σύντομα. Και ο κ. Ι. Κωστόπουλος συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι απόκτησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

** Η δε Αττικής είναι το μοναδικό τραπεζικό μαγαζί που δεν έχει ΤΧΣ στην μετοχική σύνθεσή του, ενώ καινούργιο ξεκίνημα έχει η Πειραιώς και πλέον καλείται να κάνει πράγματα για να βελτιώσει περισσότερο το λειτουργικό της κόστος.

** Εκείνο που θα γίνει στις τράπεζες από Σεπτέμβριο είναι κατ’ απαίτηση της τρόικα να ξεκαθαρίσουν τα προβληματικά δανειακά χαρτοφυλάκια, ήτοι να πουληθούν τα δάνεια και όποιος δώσει την καλύτερη τιμή, ακόμα και ο ιδιοκτήτης. Υπό αυτά τα δεδομένα, αγοράζει κανείς προσδοκία, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να καθαρίσει και το κράτος.

Το Δημόσιο; Να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, να πουληθούν ακίνητα του Δημοσίου, να πέσει χρήμα στην αγορά, κάτι να γίνει επιτέλους, βαλτώσαμε και μαζί μας βάλτωσε και το Χρηματιστήριο;

** Δεν μπορούμε να μείνουμε όμηροι των Γερμανικών εκλογών μέχρι ν’ αποφασίσουν Μέρκελ – Σόιμπλε να μας κουρέψουν το χρέος…

 

ΧΣ

Facebook Comments