Δοκιμάζοντας για  άλλη φορά τα άσφαιρα πυρά της αλλοπρόσαλλης διαπραγμάτευσης αλά Βαρουφάκη, η νέα παράσταση είχε τίτλο “Οι όμορφες υποκλοπές όμορφα καίγονται”, ο κ.Τσίπρας επιβάρυνε την χώρα με ένα τέταρτο μνημόνιο και μέτρα 9 δις.

Αφού αρχικά προσπάθησε να φανεί ο…προστάτης της κ.Μέρκελ από τους “εκβιασμούς” του ΔΝΤ, αφού έλαβε μια εξόχως προσβλητική και ταπεινωτική απάντηση από την κ.Λαγκάρντ,και από τον κ.Ολάντ την απάντηση “εγώ θέλω να σώσω την Ελλάδα, όχι εσάς κ. Τσίπρα” όταν προσπάθησε να παίξει και το χαρτί της πολιτικής αστάθειας, ο πρωθυπουργός που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο, παραδόθηκε πανηγυρικά χάνοντας τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε από το Προσφυγικό, μέχρι τα μέτρα του ΔΝΤ και την διαγραφή του χρέους. Κέρδισε όμως μια παράταση παραμονής στο Μαξίμου.

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δείχνουν εκτός της τεράστιας φθοράς του Σύριζα και της εικόνας του πρωθυπουργού, μια ανησυχητική αύξηση του ευρωσκεπτικισμού της κοινής γνώμης, ο κ.Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Τόσο το άδειασμα του  Σκουρλέτη, όσο και η αποδοχή του σκληρού τρίτου και τέταρτου μνημονίου με χαμένα όλα τα ζητήματα για την Ελλάδα, δείχνουν πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει σούπερ μνημονιακός με στόχο τη παραμονή στην εξουσία όσο περισσότερο γίνεται.

Παρόλο που έπαιξε άλλη μια παράσταση δήθεν αντίστασης στην Ευρώπη, “πουλάει” για άλλη μια φορά το αντιμνημονιακό κοινό που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια, όχι γιατί γίνεται ευρωπαίος,ποτέ δεν ήταν και ούτε τον ενδιαφέρει να γίνει, αλλά διότι γνωρίζει πως το σενάριο grexit θα επιφέρει τόσες πολιτικές ανωμαλίες, (οι οικονομικές είναι λεπτομέρεια..) που αντί να βιδωθεί στο Μαξίμου, μάλλον θα κατέληγε στην φυλακή.

Το πήρε απόφαση λοιπόν, ευρώ, Μέρκελ, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, ασφυκτικό φλερτ σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του, μέχρι και άνοιγμα στην ΝΔ δια του.κ.Φίλη στο συνέδριο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τι άλλο κάνει; Μας φέρνει δυο μνημόνια, ένα χειροκίνητο και ένα αυτόματο. Στο πρώτο, με μέτρα 5,5 δις (πέραν των 2,7 δις του καλοκαιριού) είναι μέτρα βαριά, αλλά πονηρά! Προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες και να κερδίσει χρόνο, ρίχνοντας τα βάρη στις επόμενες γενιές,στα συνήθη κορόϊδα και μην αλλάζοντας καμία δομή στο κακοφορμισμένο κράτος, σπρώχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Με το αυτόματο μνημόνιο δε,ύψους 3,6 δις  που φιλοδοξεί να φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση κι έχει ο Θεός, βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον κρατήρα της ύφεσης και της στασιμοχρεοκοπίας.

Ο κ.Τσίπρας είναι ένας δημαγωγός πολιτικός, χωρίς όραμα για την χώρα, χωρίς περιεχόμενο στην πολιτική του, χωρίς σχέδιο, χωρίς καν εποπτεία των τεραστίων προβλημάτων που έχει η χώρα. Οι ικανότητές του περιορίζονται στην επικοινωνία, την διαχείριση εικόνας, την εξόντωση των αντιπάλων με κάθε μέσο, από την συκοφαντία,τους εκβιασμούς, και τις μαφιόζικες μεθόδους που μας αποκάλυψε και ο κ. Παπακωνσταντίνου, μέχρι τον αποκεφαλισμό του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, καταργώντας ανεξάρτητες αρχές, στήνοντας το δικό του σύστημα διαπλοκής, επιτιθέμενος στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, επεμβαίνοντας απροκάλυπτα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, εσωτερικά και εξωτερικά!

Δεν θα εκπλαγώ αν τις επόμενες μέρες, όλος αυτός ο θίασος κάνει και μια προσθήκη στο βεστιάριό του, φορώντας και μια γραβάτα στον λαιμό του κ.Τσίπρα. Έτσι, για να μας συστηθεί και επίσημα ως ο μνημονιακότερος όλων! Δεν υπάρχει εξάλλου σπιθαμή γελοιότητας που να έχει αφήσει ανέγγιχτη η και με την βούλα χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Έτσι έχει αποφασίσει να  πορευτεί ο κ. Τσίπρας. Καριέρα ως δραχμιστής δεν μπορεί να κάνει, το κατάλαβε. Βέβαια θα αφήσει να συνυπάρχουν οι Σκουρλέτηδες, οι Δρίτσες και οι Σπίρτζηδες για να κλαίνε κάθε φορά θα γίνεται μια αποκρατικοποίηση και να δείχνει ολίγον Τσε Γκεβάρα. Η ομάδα Μαξίμου, ο πραγματικός Σύριζα δηλαδή, αφού οι υπόλοιποι είναι κομπάρσοι, θα υποχωρούν με χάρη και κέφι στα πάντα, αρκεί να παραμένουν στην εξουσία.

Οι Ευρωπαίοι,βολεύονται μια χαρά. Έβαλαν το ΔΝΤ και στο επόμενο μνημόνιο, του φόρτωσαν και το 4ο κάβα, με το χρέος δεν θα γίνει τίποτα πλέον της συμφωνίας του 2012, και αφού περάσει και το δημοψήφισμα για το Brexti, και με την ΝΔ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θα εγκαταλείψουν τον κ.Τσίπρα με την πρώτη στραβή. Τα σύνορα στην Ειδομένη έχουν κλείσει ήδη, οπότε το προσφυγικό για τους Ευρωπαίους έχει λυθεί. Και έχουν μπροστά τους ανα πάσα στιγμή δύο επιπλέον  χαρτιά. Το Μνημόνιο Κάβα και το χαρτί του bail in. Όταν το μνημόνιο 3 φέρει κι άλλη ύφεση,  και τα κόκκινα δάνεια παίρνουν πάλι την ανοιούσα, θα μπει μπρος ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων, και θα ζητηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση, αυτή τη φορά με κούρεμα καταθέσεων.

Ας κάνει τσιριμόνιες ο κ.Τσίπρας. Ο Κ.Μητσοτάκης περιμένει στην διπλανή αίθουσα…

Όλα αυτά όμως είναι μακρινά και αδιάφορα για τον κ.Τσίπρα. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει του χρόνου…Το Μαξίμου να φυλάσσεται με τις κλούβες των ΜΑΤ σε σχηματισμό tetris, κι όλα καλά!

Και οι άνεργοι; η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας; η Παιδεία; Ο πολιτισμός; η Ελλάδα;
Αααα,μα αυτά απαιτούν σοβαρότητα! Και η καριέρα είναι χολέρα λένε “οι ειδήμων”…

Facebook Comments