H Εθνική Τράπεζα επιστρέφει με δράση ανοικτής καινοτομίας και συγκεκριμένα του διήμερου διαγωνισμού καινοτομίας NBG i-bank #finthech Crowdhackathon.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο  η ανταπόκριση των συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακή. Αναλυτικά, “οι δεκαέξι ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν στην δημιουργία εφαρμογών γύρω από το νέο ανοιχτό API της Εθνικής Τράπεζας.

Κατάφεραν να  ξεπεράσουν  την κούραση και την πίεση του χρόνου και να δημιουργήσουν μικρά καινοτόμα projects , με πρωτοποριακές προτάσεις για επίλυση πρακτικών θεμάτων   και να εφαρμόσουν μια δική τους καινοτόμα υπηρεσία. 

Tέσσερις  ήταν οι νικήτριες ομάδες που κέρδισαν  χρηματικά έπαθλα ,  παροχές και υποτροφίες μέσω της Εθνικής Τράπεζας και των χορηγών. 

Την πρώτη θέση του διαγωνισμού κέρδισε το BankBot μια εφαρμογή αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης πελατών μέσω του facebook Messenger , όπου ο πελάτης της Τράπεζας θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει πληροφορίες για τον λογαριασμό του και να κάνει οποιαδήποτε λειτουργία θέλει μέσω γραπτών μηνυμάτων και μέσω φωνητικής λειτουργίας στο μέλλον . 

Την δεύτερη θέση κέρδισε το RSK-mind υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων συναλλαγών.

Την τρίτη θέση μοιράστηκαν δύο ομάδες. Η ομάδα  Elorus με το Synenoisis  μια ιδέα που θα μπορούσε να αλλάξει το FINTECH στην Ελλάδα ,υλοποιώντας πρόγραμμα ενιαίας χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών μεταξύ όλων των Τραπεζικών συστημάτων .Η άλλη ομάδα    Code Burrows με τo Smart pay μια υπηρεσία που μπορεί να μεταφέρει χρήματα και να πραγματοποιεί αγορές σκανάροντας ένα IQ Code με το κινητό, ώστε η μεταφορά χρημάτων από ένα λογαριασμό στον άλλον να γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα .

Πολλές εφαρμογές ξεχώρισαν, όπως το plugin crowdfunding για το Disablebook  το κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες αλλά και το Crowd Cotracts , εφαρμογή που  συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες για εταιρείες,  από υπηρεσίες ανοιχτών δεδομένων, όπως Φ.Ε.Κ και Ευρωπαϊκή Ένωση .

Τα δώρα όμως δεν τελείωσαν εκεί, καθώς η Εθνική Τράπεζα θα δώσει 20,000 ευρώ για αγορά υπηρεσιών από επιλεγμένες ομάδες που ξεχώρισαν  ,ώστε να υλοποιηθούν γρηγορότερα οι ιδέες τους, με παράδειγμα την ομάδα CODE BURROW  η οποία ανέπτυξε μια εφαρμογή πληρωμών μέσω QR code, που  θα δει την ιδέα της να υλοποιείται στο νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Εθνικής Τράπεζας”.

Facebook Comments