Παράγοντας-κλειδί για την άνοδο της ισοτιμίας EUR/CHF ώστε να περάσει πάνω από τα 1,1000 είναι η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς η ισοτιμία έχει στενή θετική συσχέτιση με αυτές και κυρίως με το γερμανικό 10ετές, σύμφωνα με τη Nordea.

27 04 16 eurchf

Οι αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς, οδηγήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του ρίσκου, με αποτέλεσμα το CHF να διατηρηθεί υπό ανοδική πίεση. Ωστόσο, τελευταία φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής καθώς οι μετοχές έχουν περάσει σε θετικό έδαφος καλύπτοντας τις μεγάλες απώλειες ενώ και οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο.

27 04 16 nordea

Αυτό, για την ώρα, δεν έχει οδηγήσει σε υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα. Για την πτώση του CHF, η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων είναι καθοριστικός παράγοντας. Πράγματι, πέρσι το EURCHF διαμόρφωσε πυθμένα και κινήθηκε ανοδικά, παράλληλα με την άνοδο των αποδόσεων του γερμανικού Bund. Θα ισχύσει αυτό και για φέτος;

Τελευταία υπάρχουν πολλές φήμες ότι η SNB είναι πίσω από την άνοδο στο EUR. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτό έχει πράγματι μια ισχυρή δόση αλήθειας. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία παρέμβαση και δεν αναμένεται να υπάρξει παρά μόνο στον ενδεχόμενο μιας κρίσης ή ενός έκτακτου γεγονότος.

Η SNB αναμένεται ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την ισοτιμία καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται στο -0,8% ενώ και η αγορά κατοικίας δείχνει να παγώνει. Τα 1,0750 αποτελούν κρίσιμο επίπεδο καθώς φαίνεται ότι η SNB την τελευταία φορά που η ισοτιμία βρέθηκε εκεί, παρενέβει με δύναμη.

27 04 16 nordea2

Η Nordea εκτιμά ότι η ισοτιμία θα κινηθεί προς τα 1,1200 τους επόμενους μήνες και αυτό θα συμβεί εξαιτίας της σημαντικής βελτίωσης της διάθεσης ανάληψης ρίσκου.

Facebook Comments