O Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως οι προσπάθειες για τη διάσωση της βρετανικής χαλυβουργίας θα είναι επιτυχείς, σε μια κίνηση που στόχο έχει να διαχειριστεί τις προσδοκίες ότι η κυβέρνηση μπορεί να σώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο Κάμερον έχει πει ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει έναν αγοραστή για τις δραστηριότητες της χαλυβουργίας Tata Steel στη Βρετανία καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι η πώληση των μονάδων της ινδικής εταιρίας δεν θα αφήσει χιλιάδες ανέργους πριν από το δημοψήφισμα του Ιουνίου για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μιλώντας, ωστόσο, στη Βουλή, ο Κάμερον τόνισε την ακροσφαλή κατάσταση στη βιομηχανία του χάλυβα, που έχει πληγεί από τις φθηνές κινεζικές εισαγωγές, την αύξηση του κόστους και την αδύναμη ζήτηση.


«Δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας» δήλωσε ο Κάμερον. «Ενώ θέλω να κάνουμε τα πάντα που μπορούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον… βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια υπερπροσφορά, μια κατάρρευση στις τιμές».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για άσχημες ειδήσεις αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση των μονάδων, ο εκπρόσωπος του Κάμερον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να είναι ρεαλιστικός.

«Προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστικοί με τους ανθρώπους στο ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία… αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Facebook Comments