Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη, κυρίως λόγω της επαναφοράς της εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Pierre Moscovici.

Ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε, επίσης, ότι προσδοκεί επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναληφθεί η κρίση του περασμένου καλοκαιριού σε σχέση με το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα, δήλωσε εξάλλου ο επίτροπος. Επισήμανε ότι το πλαίσιο είναι σήμερα διαφορετικό, τόσο σε σχέση με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί όσο και από πλευράς επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, που είναι καλύτερες αυτών που ήταν προσδοκώμενες.

Η επίτευξη συμφωνίας για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή και αναγκαία, υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας πως είναι υπό συζήτηση το θέμα της νομικής έγκρισης από την Ελλάδα ενός μηχανισμού αυτόματης προληπτικής δημοσιονομικής εξισορρόπησης σε περίπτωση που αυτή κριθεί επιβεβλημένη.

Ο επίτροπος ανέφερε, επίσης, ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί, ενώ σημείωσε πως δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.

Facebook Comments