Κατά επανάληψη σας έχω προειδοποιήσει και εγκαίρως για την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε και κυρίως για αυτήν που θα βιώσουμε στο άμεσο μέλλον, με αρθρογραφία στο παρόν εξαίρετο και φιλόξενο site.

Θεωρώ πολύ πιθανό σενάριο την “σταδιακή προσαρμογή για έξοδο από την Ευρωζώνη και το Ευρώ”.

Βέβαια, ΕΕ χωρίς Ευρώ δεν υφίσταται,  καθώς είναι το μόνο “δυνατό & σταθερό” χαρτί της ΕΕ. Χωρίς το Ευρώ η ΕΕ θα διαλυθεί καθώς δεν υπάρχει ΕΝΩΣΗ επί της ουσίας, συνταγματικά και πολιτικά.

Αυτό ειναι και το δίλημμα όλων και κυρίως των Γερμανών. Έχουν αποφασίσει να μας “εκδιώξουν” με κάθε τίμημα, αλλά σκέφτονται στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις “έμμεσες” συνέπειες.

Επί της ουσίας δεν κάθονται πλέον να ασχοληθούν μαζί μας. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα μας. Τους λείπουν λογιστικά 5,4 δις και τελικά ανακαλύπτουν και άλλα 3,7 δις. Αυτά θέλουμε κύριοι. Δεν μας ενδιαφέρει τι και πως, πλέον, σου λένε. Πολύ ασχοληθήκαμε, σας βοηθήσαμε, δεν βάζετε μυαλό, δεν μας ταιριάζετε, πάρτε ότι μετρα θέλετε να μας τα φέρετε.

Ξέρουν ότι δεν μπορούμε. Το φαντάζονται μάλλον. Στο συρτάρι εχουν έτοιμο το 4ο μνημόνιο, το οποίο θα είναι “μνημόνιο στήριξης για έξοδο από το Ευρώ” έως το 2020 σταδιακά.

Μια τελευταια βοήθεια, να μην υπάρχουν και κλυδωνισμοί και άντε στο καλό μετά.
Δεν φταίνε αποκλειστικά οι θεσμοί για την κατάντια μας. Νομίζω η ευθύνη ειναι στην μέση. Απλά οι πολιτικοί μας κορόιδεψαν “εσκεμμένα” του εταίρους, ενώ οι εταίροι έκαναν λάθη από αμέλεια.

Υπάρχει όμως μια τελευταία παράμετρος.
Ο Κυριάκος Μητσότακης.

Θεωρούν ότι υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, εάν κυβερνήσει και εφαρμόσει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις κι όχι αυτές που διαρρέουν οι Κυβερνητικές πηγές, ως “απαιτήσεις των θεσμών”. Αυτά ειναι παραμύθια της κυβέρνησης για να μην εφαρμόσει “δεξιές” πολιτικές.

Έχουμε λοιπόν δυο περιπτώσεις :
1) Drachmas σε βάθος 3ετίας με σταθερή προσωρινή ισοτιμία και οικουμενική με αβεβαιότητα
2) Έξοδος Τσίπρα, με νέα κυβερνηση “επώδυνης αλλά σταθερής και ελπιδοφόρας” μεταρυθμιστικής προσαρμογής με Ευρώ στις τσέπες.

Διαλέξτε και αποφασίστε. Είστε ώριμοι πλέον μετά από τόσες λανθασμένες αποφάσεις ψήφου.
Σας έχω εμπιστοσύνη.

Facebook Comments