Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έκαναν λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που συζητείται στην Βουλή.

Οι ένστολοι ανήρτησαν πανό και παρέμειναν στο κτίριο για μερικά λεπτά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση, βασιζόμενη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία των βουλευτών των κυβερνητικών εταίρων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ., προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την ψήφιση του νομοσχεδίου-λαίλαπα για το «ασφαλιστικό», το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2016.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, σε μια ύστατη προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων μας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενώ όμοια θα ακολουθήσει αύριο στη Βουλή με εκπροσώπους των ΑΝ.ΕΛ., των δυο κομμάτων που έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της ψήφισης των γνωστών σε όλους σας επιζήμιων ασφαλιστικών διατάξεων.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, όπως πράξαμε έως σήμερα με όλα τα πολιτικά κόμματα, καταστήσαμε σαφείς τις θέσεις μας και ζητήσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Επειδή τα ψέματα τελείωσαν και επειδή πάνω από τους αριθμούς και τα Μνημόνια ήταν, είναι και θα είναι ο Άνθρωπος και εν προκειμένω ο Έλληνας Αστυνομικός, σας ΚΑΛΟΥΜΕ σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να εκδηλώσουμε άμεσα τις δέουσες αντιδράσεις μας σε όλη την επικράτεια.

Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την ασφαλιστική λαίλαπα, πείθοντας τους κυβερνητικούς εταίρους και την Κυβέρνηση ότι το λειτούργημα του Αστυνομικού είναι σκανδαλωδώς απαράδεκτο, να τίθεται στη ζυγαριά των «θεσμών», δήθεν για το καλό των εργαζομένων και της χώρας.

Απαιτούμε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας έτσι όπως έχουν διατυπωθεί στο υπόμνημα που έχουμε υποβάλλει αρμοδίως. Σεβασμός στον ένστολο και στο λειτούργημά του. Δώστε λύσεις!

Facebook Comments