Μία ομιλία που θα συζητηθεί με τον υπουργό Οικονομικών να λέει χαρακτηριστικά ότι κατάφερε να έχει το υψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη και ότι ο λόγος τους είναι συμβόλαιο, αυτά είπαν και έκαναν! Στήριξε τον Γ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό και άφησε αιχμές για τη στάση της Αντιπολίτευσης. Τόνισε ουκ ολίγες φορές ότι και η Νέα Δημοκρατία ψήφισε ό,τι κι εκείνοι τον Αύγουστο αλλά είναι σαν τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε στη Συγγρού αμέσως μετά. 
 
Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου: 
 
«Λένε ότι κρύβομαι, ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κρύβομαι πηγαίνοντας σε Σόιμπλε και του λέω “ευχαριστώ για την προστασία που μου δίνετε από Λοβέρδο και Βούτση”»
«Πολλά γράφονται για πρόωρες εκλογές, κ.α.»
«Πάω τη Δευτέρα στο Eurogroup για να παρουσιάσω τις θέσεις της κυβέρνησης και τη λήξη των συμφωνηθέντων του καλοκαιριού. Όλοι λένε πως ό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε. Η διαφορά είναι ότι το δημοσιονομικό πακέτο εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε πως εμείς θα φτάσει σε πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ λέει ότι θα ναι λιγότερο και γι’ αυτό ζητάνε επιπλέον μέτρα. Έχουμε πείσει τους περισσότερους ότι αυτά δεν γίνονται είναι αντισυνταγματικά. Εμείς λέμε και η Eurostat λέμε ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Εσείς τι λέτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Θα χρειαστούν; Τα μέτρα του 2% δεν υπάρχουν. Εμείς θα προτείνουμε αυτό το μηχανισμό. Σας ζητώ τη βοήθειά σας και την υποστήριξη. Εσείς υποστηρίζετε τους δικούς μας υπολογισμούς και της Κομισιόν ή όχι;»
«μας πιέζει για αυτό το μηχανισμό, αλλά πιο πολύ πιέζει τους Ευρωπαίους».
«Όταν τελειώσει η αξιολόγηση θα μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε το παράλληλο μας πρόγραμμα»
«Καταφέραμε να εφαρμόσουμε την εθνική σύνταξη, που έρχεται σε αντίθεση με την φιλοσοφία της αντιπολίτευσης»
«Κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό;»
«Μου λέτε ότι κρύβομαι. Μήπως εσείς κρύβεστε από την πραγματικότητα;» ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος.
 
Αμέσως μετά την ομιλία του Ε. Τσακαλώτου, όλοι στους οποίους αναφέρθηκε ονομαστικά, όπως ο κ. Βρούτσης αλλά και ο κ. Λοβέρδος ζήτησαν και έλαβαν το λόγο επί προσωπικού, με τον Α. Λοβέρδο να του λέει κλείνοντας “Άντε γεια κύριε Υπουργέ!”
 

 

 

Facebook Comments