Τα απογοητευτικά NFPs της περασμένης εβδομάδας προσέφεραν μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών, σύμφωνα με τη Goldman Sachs. Σύμφωνα με το πρώτο γράφημα παρακάτω, ο δείκτης της GS βρέθηκε στο -10 ενώ το δολάριο σημείωσε άνοδο λίγα λεπτά μετά από την ανακοίνωση. Επιπλέον, οι θέσεις short των μεγάλων επενδυτών είναι οι μεγαλύτερες από τις αρχές του 2013.

Η GS εκτιμά ότι μελετώντας την προοπτική των επιτοκίων από τη Fed, το USD έχει σημειώσει πυθμένα. Ωστόσο, πρόσφατα η Fed απέχει από πολιτικές οι οποίες επηρεάζουν το δολάριο. Όμως, οι πρόσφατες απώλειες οφείλονται στην απόφαση της BoJ να μη λάβει και νέα μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα την έντονη ενίσχυση του JPY.

11 05 16 gs

EUR και JPY έχουν ενισχυθεί σημαντικά με αποτέλεσμα το USD να έχει δεχθεί πιέσεις. Ωστόσο, η GS εκτιμά ότι υπάρχει σημαντικός χώρος για ένα ακόμα μεγαλύτερο QE από την ιαπωνική κεντρική τράπεζα. Η GS θεωρεί ότι ο φόβος για έλλειψη ομολόγων προς αγορά, είναι υπερβολικός αφού η BoJ θα μπορούσε να επεκτείνει τις αγορές σε ότι ομόλογο υπάρχει…

Η GS συστήνει στους επενδυτές να διατηρήσουν τις θέσεις long στο USDJPY για τους επόμενους 3-6 μήνες. Παραμένει όμως επιφυλακτική για το αν το EURUSD μπορεί να κινηθεί πτωτικά.

Facebook Comments