«100 Χρόνια: Η ταινία που δεν θα δείτε ποτέ», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζον Μάλκοβιτς, θα παρουσιαστεί, αλλά δεν θα προβληθεί, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

Στο φετινό Φεστιβάλ Καννών η κόπια του φιλμ θα βρίσκεται σε μία ειδική προθήκη στο ξενοδοχείο Le Majestic Barrière, και θα είναι η ταινία που θα μπορείς να «δεις», αλλά όχι να παρακολουθήσεις.

Το φιλμ,  σύμφωνα με τους παραγωγούς, έχει τοποθετηθεί σε ειδική θυρίδα ασφαλείας, η οποία πρόκειται να ανοίξει αυτόματα όταν συμπληρωθούν 100 χρόνια.

 

Την ταινία παρήγγειλε το πολυτελές κονιάκ Louis XIII, ως μία ένδειξη της δέσμευσής του στην ποιότητα. Οι χορηγοί σκέφτηκαν πως έτσι θα τιμήσουν την παράδοσή τους, που θέλει τις σπάνιες φιάλες παλαίωσης 100 ετών του κονιάκ να κυκλοφορούν μια φορά κάθε αιώνα.

Η ταινία θα φυλάσσεται στην θυρίδα μέχρι την επίσημη πρεμιέρα της, η οποία έχει οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου του 2115. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ («El Mariachi», «Sin City») χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα του μάρκετινγκ για την προώθηση της δουλειάς του. Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει και το 2011 με την τελευταία ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Μίνι πράκτορες», τους οποίους συνόδευαν στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες κάρτες με μυρωδιές. Τώρα, με το έργο αυτό θέλει να δώσει στις μελλοντικές γενιές μία γεύση από το πώς νομίζουμε ότι θα μοιάζει το μέλλον.

«Υπήρξαν πολλές εκδοχές του πώς θα μπορούσαμε να απεικονίσουμε το μέλλον» δήλωσε για την ταινία ο Τζον Μάλκοβιτς. «Ένα απίστευτα high tech, πέρα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όραμα για τον κόσμο, με σύνθημα την επιστροφή στη φύση, αλλά και ένα ρετρό μέλλον όπως το είχαν φανταστεί οι πρωτοπόροι της επιστημονικής φαντασίας τις δεκαετίες του 1940 και του 1950», πρόσθεσε ο 62χρονος Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης.

Ο Ροντρίγκεζ χαρακτήρισε την ταινία επιστημονικής φαντασίας «συναισθηματικά φορτισμένη» και τα τρία τρέιλερ που κυκλοφόρησαν παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή του πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μέλλον, όταν η ταινία θα κυκλοφορήσει, το 2115.

«Μαζί με τον Τζον θέλαμε να κάνουμε ένα έργο διαχρονικό, που θα μπορεί κάποιος να το απολαύσει σε 100 χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό, ακόμη κι αν θα το δουν μόνο τα δισέγγονά μου και… ο κλώνος μου!», δήλωσε ο 47χρονος σκηνοθέτης.

 

Facebook Comments