«Εμείς το παλεύουμε στην Ελλάδα, εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος, απαντώντας σε ερώτηση για τη πιθανή αλλαγή έδρας της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μετόχων του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της περσινής χρονιάς τόσο σε πολιτικό – οικονομικό επίπεδο όσο και σε σχέση με τη διεθνή κρίση στην αγορά των εμπορευμάτων (commodities) δήλωσε ότι «κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, διοίκηση και εργαζόμενοι για να αντεπεξέλθουμε». Και το πέτυχε μιας και ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα €1,4 εκ δις, μεγέθη και κερδοφορία από τις σημαντικότερες της χώρας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πραγματιστής σε ότι αφορά τις τρέχουσες πολιτικό οικονομικές εξελίξεις, σχολιάζοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης στις 24 Μαΐου  μπορεί να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να ανακάμψει. Δεν παρέλειψε και να σχολιάσει το γεγονός ότι το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή στην Ευρωζώνη είναι ένας ακόμα λόγος που οι Ευρωπαίοι θα φροντίσουν να κλείσει η αξιολόγηση στην ώρα της, καθώς επιθυμούν να μπουν στην προεκλογική φάση του brexit με το ελληνικό θέμα να έχει κλείσει.

Σε ερώτηση μετόχου για τη σχέση της εταιρείας με τη ΔΕΗ, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως βρίσκονται σε διαδικασίαδιαπραγμάτευσης και ότι είναι αισιόδοξος ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία, όπως ορίζει και η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.  Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει ότι ο τρόπος που η Πολιτεία αντιμετώπισε το θέμα των οφειλών της ΔΕΗ ήταν προβληματικός, και ότι η ίδια έπεσε «θύμα» όλου του κινήματος του «δεν πληρώνω».

Για το σύνολο των ενεργειακών μεταρρυθμίσεων έτσι όπως προβλέπονται από το Μνημόνιο, ο Ε. Μυτιληναίος εμφανίστηκε αισιόδοξος μιας και όπως ανέφερε η καθυστέρηση του ανοίγματος της αγοράς θα τελειώσει σύντομα μιας και στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να περάσει από τη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες περιλαμβάνονται οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις στα προαπαιτούμενα.

 

Facebook Comments