Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η αύξηση των αποδόσεων στη δημοπρασία ιταλικών ομολόγων ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και η ζήτηση για τους ιταλικούς τίτλους αποδείχθηκε αρκετά ανθεκτική.

Το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων ανήλθε στο 4,83% -στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012- χωρίς να ξεπεράσει, ωστόσο, το ψυχολογικό φράγμα του 5%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,65 φορές, γεγονός που υποδηλώνει πως η ζήτηση για ιταλικό μακροπρόθεσμο χρέος παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ωστόσο, το ευρώ παραμένει ευάλωτο όσο η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία είναι ρευστή, καθώς το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν οι εκλογές αναζωπυρώνει τις ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Στις 13.04 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωνε άνοδο 0,21% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία ανερχόταν στα 1.3089 δολάρια. Από την 1η Φεβρουαρίου, όταν ανήλθε στα υψηλά 15 μηνών έναντι του δολαρίου, το ευρώ έχει καταγράψει απώλειες 5% περίπου.

 

Facebook Comments