Τη χθεσινοβραδινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρέτισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα – κλειδί προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ελπίζω και επιθυμώ μία συμφωνία κατά τη διάρκεια του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. 

 

Στη βελγική πρωτεύουσα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, συγκρατημένη αισιοδοξία, έπειτα μάλιστα και από συζητήσεις που πραγματοποίησαν οι δανειστές, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7, στην πόλη Σεντάι στην Ιαπωνία.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για επικείμενη συμφωνία, η οποία όμως ίσως να μην είναι εφικτή στο αυριανό Eurogroup, καθώς θα απουσιάζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup δύο είναι τα ζητούμενα: το ύψος της δόσης προς τη χώρα μας και η ακριβής διατύπωση που θα υπάρξει στο ζήτημα του χρέους. Αναφορικά με τη δόση, το βέβαιο είναι πως θα είναι μεγαλύτερη από τις δανειακές ανάγκες, ώστε να αποπληρωθούν και ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό μεταξύ 8 και 11 δισ. ευρώ.

Facebook Comments