Το Mazda MX-5 RF, με την αναδιπλούμενη σκληρή targa οροφή, θα κάνει την πανευρωπαϊκή του πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

Το Goodwood Festival of Speed αποτελεί τη Μέκκα των σπορ αυτοκινήτων κατά την ετήσια αυτή διοργάνωση και η Mazda, όχι τυχαία, επέλεξε να κάνει εκεί την παρουσίαση της νέας fastback έκδοσης του πιο καλοπουλημένου roadster όλων των εποχών. Εκεί, κοντά στο Chichester, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης επιλογή που δεν έγινε τυχαία, αφού το ΜΧ5 λατρεύεται στην Αγγλία, παρόλη τη συννεφιά…

The MX-5 RF σε χρώμα “Grey Machine” θα κάνει λοιπόν την εμφάνισή του, παρέα με το εκατομμυριοστό ΜΧ5 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία στις 22 Απριλίου, και μαζί με τα δύο πρωτότυπα ΜΧ5 Spyder και Speedster.

Με το RF η Mazda επιχειρεί κάτι νέο, θέλοντας να συνδυάσει την απόλυτα λογική εξέλιξη της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής της προηγούμενης γενιάς, με ένα κλασικό targa, κάτι που πετυχαίνει με νέο τύπο οροφής, που αποθηκεύεται πίσω από τους επιβάτες. Το αυτοκίνητο παραμένει εντυπωσιακό και πανέμορφο, και στις δύο εκδοχές του.

Οι διαστάσεις του MX-5 RF δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την  κανονική έκδοση με τη μαλακή οροφή, μόνο το ύψος άλλαξε κατά 5 χιλιοστά, λόγω της οροφής που ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά σε 12 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα έvως 10 χαω.

Το RF θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του καριέρα στις αρχές του 2017 και ελπίζουμε ως τότε να έχει λυθεί και το θέμα της αντιπροσώπευσης της φίρμας στη χώρα μας, ώστε να το δούμε και στα μέρη μας. Θυμίζουμε ότι η 4η γενιά ΜΧ5 παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο και έχει ήδη προλάβει να βραβευτεί με τον τίτλο2016 World Car of the Year αλλά και με το2016 World Car Design of the Year, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, το ίδιο αυτοκίνητο να κερδίζει αυτούς τους δύο τίτλους.

 

Facebook Comments