Έχουμε γίνει πολύ επιλεκτικοί στο πως εκφράζουμε τις απόψεις μας για το USD, τονίζει η ANZ σε σημερινή της ανάλυση. Σχετικά με το EURUSD, τα υψηλότερα επιτόκια του USD μπορούν να έχουν ασαφείς συνέπειες. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι δεδομένου του χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά και θα διατηρήσει και το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.

Τα επιτόκια μπορούν να κινηθούν και προς χαμηλότερα επίπεδα και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας, δεν προβλέπεται σύντομα ότι θα υπάρξει ανοδική τάση στους μισθούς. Από την άλλη, η Αμερική, δε θέλει ένα ισχυρό νόμισμα και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένη μεταβλητότητα. Επιπλέον, η αντίδραση της παγκόσμιας οικονομίας σε υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια, δε μπορεί να μετρηθεί επακριβώς. Η ANZ εκτιμά ότι θα υπάρξουν κέρδη για το USD, αλλά διατηρεί σημαντικές επιφυλάξεις.

26 05 16 anz

Σύμφωνα με τη NAB, η αυριανή ομιλία της Yellen αναμένεται ότι θα είναι λιγότερο εστιασμένη στα μακροοικονομικά, αλλά η ομιλία της στις 6 ιουνίου αναμένεται ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη κίνηση σχετικά με τα επιτόκια. Η NAB θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή για μια αύξηση επιτοκίων, τα στοιχεία του ISM και των NFPs στις αρχές του μήνα.

Η NAB εκτιμά ότι το EURUSD θα παραμείνει εγκλωβισμένο μεταξύ 1,1000-1,15000.

 

Facebook Comments