Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο κουπέ, με σκοπό να τιμήσει το ιστορικό της μοντέλο την 2002, θα παρουσιάσει η BMW στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Η BMW 2002 Hommage όπως ονομάζεται το εντυπωσιακό concept, τιμά τα μηχανολογικά επιτεύγματα στα οποία βασίστηκε η BMW 2002 turbo.

Πέρασαν 50 χρόνια από τότε που η σειρά 02, το compact coupe της BMW καθιερώθηκε στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας και έγινε το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη με τεχνολογία turbo.

Η BMW 2002 Hommage διαθέτει εντυπωσιακή χαμηλή σιλουέτα, «πρησμένη» εικόνα, με εντυπωσιακά αεροδυναμικό αμάξωμα, και τη χαρακτηριστική «μύτη καρχαρία» που έχει στιγματίσει το σχεδιασμό της βαυαρικής φίρμας.

Εμπνευσμένη από τη χαρακτηριστική χρωμιωμένη λωρίδα που πλαισίωνε την 02 στην εποχή της, μία οριζόντια λωρίδα από ανθρακονήματα «αγκαλιάζει» την BMW 2002 Hommage και χωρίζει το αμάξωμα οπτικά, ενώ το πάνω τμήμα της οροφής, του καπό και του πορτ-μπαγάζ είναι ματ για να μην ανακλώνται οι ηλιακές ακτίνες.

Το κάτω τμήμα δημιουργεί έντονη αντίθεση με μία high-gloss βαφή, πολύ τολμηρές, ανάγλυφες επιφάνειες και χαρακτηριστικές γραμμές που προσδίδουν στα πλευρά μία σύγχρονη νότα και οδηγούν το βλέμμα στους πίσω, κινητήριους τροχούς.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί είναι οι ογκώδεις θόλοι των τροχών που αγκαλιάζουν το αμάξωμα, θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο τις φαρδιές πρόσθετες προεκτάσεις των φτερών που ήταν βιδωμένες στο αμάξωμα της 2002 turbo.

Οι ζάντες της Hommage είναι δίχρωμες, 20 ιντσών με ιδιαίτερο σχεδιασμό, εμώ πίσω τους κρύβουν τις χρυσές δαγκάνες με το έμβλημα Μ. 

Facebook Comments