Το AUD έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 6% έναντι του USD και 3% έναντι του EUR, από την ημέρα που η RBA μείωσε το επιτόκιο (2 Μαΐου). Η BNP Paribas, παραμένει bearish για πέντε λόγους.

1. Τα μακροοικονομικά δεδομένα της Αυστραλίας. Παρά τις εκπλήξεις των τελευταίων ανακοινώσεων, ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παρά το γεγονός ότι η οικονομία δε βρίσκεται σε ύφεση, η παραμονή του ΑΕΠ σε επίπεδα κάτω του στόχου, αποτελεί μια έμμεση απειλή.

2. Η στήριξη από την Κίνα θα συνεχίσει να μειώνεται. Η άνοδος του AUD τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, υποστηρίχθηκε από την άνοδο των κινεζικών χρηματιστηριακών αγορών. Ωστόσο, σύμφωνα και με τους οικονομολόγους της BNP, τα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας, θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται.

3. συνέπειες της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. από τη στατιστική ματιά, τα επιτόκια δεν αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα κίνησης της ισοτιμίας, στους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο, από την πλευρά των επιτοκιακών διαφορών, η BNP εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερα ζεύγη για πωλήσεις και η επιλογή της είναι το EURAUD.

03 06 16 bnp

4. Αποτίμηση. Το μακροοικονομικό μοντέλο αποτίμησης της BNP εκτιμά ότι η ισοτιμία παραμένει ακριβή. Η «δίκαιη» τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στα 0,6800.

5. Τοποθετήσεις επενδυτών. Οι επενδυτές είχαν μια πολύ δύσκολη χρονιά με την ισοτιμία, μέχρι στιγμής. Οι επενδυτές παραμένουν short στην ισοτιμία αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Η BNP θεωρεί ότι το long EURAUD αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να εκμεταλλευτεί κάποιος την πτώση του AUD.

Facebook Comments