Ο θεσμός “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” έχει καθιερωθεί από το 2009, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού του Ομίλου Alpha Bank σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος, περίπου 1.000 εθελοντές σε πέντε χώρες, μέλη του Προσωπικού με τις οικογένειές τους, συμμετείχαν σε ενέργειες κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Σερβία και στην Αλβανία.

Στην Ελλάδα, η “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 60 εθελοντών από το Προσωπικό της Τραπέζης. Κατά τη διάρκεια της εφετινής Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο Ευγενίδειο Ίδρυμα – Πλανητάριο στην Αθήνα και στο Noesis – Κέντρο Διαδόσεως Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες παρακολούθησαν παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Οι εθελοντές υποδέχθηκαν τα παιδιά, ξεναγήθηκαν στους χώρους, παρακολούθησαν μαζί τους ιδιαίτερες παραστάσεις επιστημονικού περιεχομένου και στο τέλος της εκδηλώσεως, αποχαιρέτησαν τα παιδιά και τους μοίρασαν δώρα. Ο ιδιαίτερος ενθουσιασμός και οι χαρούμενες αντιδράσεις των παιδιών συγκίνησαν όχι μόνο τους εθελοντές αλλά και τους συνοδούς των παιδιών, οι οποίοι συνεχάρησαν την Τράπεζα για την πρωτοβουλία αυτή.

Στην Κύπρο, ομάδα εθελοντών ανέλαβε τη φιλοξενία παιδιών από παιδικές στέγες, ιδρύματα και ειδικά σχολεία, σε εστιατόρια και παιδοτόπους. Συνολικά, περίπου 50 εθελοντές έλαβαν μέρος στις ανωτέρω ενέργειες, οι οποίοι έπαιξαν και διασκέδασαν μαζί με τα παιδιά και μοίρασαν δώρα εκ μέρους της Τραπέζης, επιβεβαιώνοντας έτσι τον στόχο του θεσμού της Ημέρας Εθελοντισμού.

Στη Ρουμανία, 128 εθελοντές από το Προσωπικό της Τραπέζης μαζί με μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν σε δενδροφύτευση και εξωραϊσμό μέρους του Βοτανικού Κήπου, στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, οι Εθελοντές φύτευσαν δένδρα και καλλωπιστικά φυτά, ενώ ταυτόχρονα, τοποθέτησαν παγκάκια και κάδους απορριμάτων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Alpha Bank Romania με τα Παιδικά Χωριά SOS, 15 παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ρουμανίας, συμμετείχαν στις ανωτέρω ενέργειες, βοηθώντας τους Εθελοντές της Τραπέζης κατά των εξωραϊσμό του Βοτανικού Κήπου.
Στη Σερβία, εθελοντές από το Προσωπικό της Τραπέζης συμμετείχαν στη δράση “Ο τοίχος της Καλοσύνης” (“Wall of Kindness”). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία έχει ήδη καθιερωθεί στη Σερβία, προκειμένου να ενθαρρύνει τον κόσμο να προσφέρει ρούχα και τρόφιμα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η εν λόγω ενέργεια πραγματοποιήθηκε συνολικά σε 6 πόλεις της Σερβίας με τη συμμετοχή 250 εθελοντών, οι οποίοι προσέφεραν τρόφιμα, είδη υγιεινής και ενδύσεως, τα οποία τοποθέτησαν σε 8 ενδεδειγμένα σημεία.
Συνολικά, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 60 χαρτοκιβώτια. Στην Αλβανία, με αφορμή την “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank”, Εθελοντές από την Alpha Bank Albania ανέλαβαν τον καθαρισμό της περιοχής Kepi I Rodonit, προκειμένου να αποκαταστήσουν το φυσικό κάλλος του συγκεκριμένου ακρωτηρίου. Συγκεκριμένα, 110 Εθελοντές με σύνθημα “Μαζί για ένα πιο καθαρό περιβάλλον”, συνέλεξαν περίπου 300 σακούλες με απορρίμματα. Επιπλέον, την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, περίπου 100 Εθελοντές από την Alpha Bank Albania, ανέλαβαν να φυτεύσουν 3.100 πεύκα στο Εθνικό Πάρκο Lura, στο οποίο υπάρχουν 7 λίμνες και γίνονται συχνά προσπάθειες δενδροφυτεύσεως για την ανάπλαση της περιοχής.

Facebook Comments