Ο Τζον Γκαλιάνο είναι από τους πλέον διάσημους, αλλά και αμφιλεγόμενους σχεδιαστές μόδας, καθώς ο δημιουργικός του χαρακτήρας μπερδεύεται με το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο δίνοντας ένα μοναδικό κράμα.

Ο διάσημος μόδιστρος μίλησε στην Κλαούντια Κροφτ, για το περιοδικό «The Sunday Times Style» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αντισημιτικά σχόλια που έκανε και τα οποία τον οδήγησαν στην απόλυσή του από τον οίκο του Christian Dior, αλλά και την αποκατάστασή του στη βιομηχανία της μόδας. Παράλληλα μίλησε και για την δημιουργική διαδικασία που είναι όπως λέει «αυτοκαταστροφική».

«Η δημιουργική διαδικασία είναι χρονοβόρα και αυτό είναι κάτι σε μένα, ένα από τα πολλά ελαττώματά μου, που πρέπει να κρατάω υπό έλεγχο», είπε και πρόσθεσε: «Όταν βρίσκομαι στο τελικό στάδιο των προβών, μπορεί να πάρει φωτιά το σπίτι μου και δεν πρέπει να το μάθω. Μπορεί να πάει πέντε το πρωί και να είμαι ακόμα στο ατελιέ».

Πριν από 18 μήνες και μετά την συγγνώμη που ζήτησε για τα αντισημιτικά του σχόλια ο Γκαλιάνο έχει αναλάβει τον θρυλικό οίκο μόδας Maison Margiela. Πλέον όπως λέει προσπαθεί να ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αφήνοντας πίσω την κακή συνήθεια του να πίνει και ξεκινάει την ημέρα του με γυμναστική.

«Με κρατάει προσγειωμένο, που είναι πολύ σημαντικό, γιατί για πολύ καιρό δεν ήμουν», είπε και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια παίρνει πρωινό που αποτελείται από πράσινο τσάι, φρούτα εποχής και νιφάδες βρόμης με γάλα αμυγδάλου. Μιλώντας για την πηγή έμπνευσής του, ο Γκαλιάνο είπε ότι «πάντα με καθοδηγεί το συναίσθημα. Εμπνέομαι πάντα από τις περιόδους της ιστορίας».

Facebook Comments