Συμφωνία με την Wert Red Sari (“Wert”), εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και ανήκει εξ ολοκλήρου στη Varde Partners για την πώληση 18.551.880 μετοχών της θυγατρικής της Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. (ήτοι 33,8% του μετοχικού κεφαλαίου της) υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ως άνω συμφωνίας, η Wert θα συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλιών μετόχων της, η οποία θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα της Trastor. H πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς καλωσορίζει τις Wert και Varde Partners στο μετοχικό σχήμα της Trastor και πιστεύει ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά στις προοπτικές ανάπτυξης της Trastor.

Σχετικά με τη Varde Partners

H Varde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων ύψους 10 δις Δολαρίων Η.Π.Α. Η προσέγγιση της Varde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και σε διαφοροποιημένα στοιχεία ενεργητικού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.

Η Varde Partners ενεργεί ως sponsor και διαχειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στα οποία συμμετέχουν διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ιδρύματα, κληροδοτήματα, συνταξιοδοτικά σχήματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λοιποί θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες πελάτες. Ευρισκόμενη στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, η Varde Partners απασχολεί 220 άτομα με κύρια γραφεία στη Μινεάπολη, στο Λονδίνο και στη Σιγκαπούρη.

Facebook Comments