Για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο χιλιάρης EcoBoost κινητήρας της Ford βραβεύτηκε ως ο «Καλύτερος Μικρός Κινητήρας» με χωρητικότητα μικρότερη του 1 λίτρου στο International Engine of the Year.

Ο μικρός EcoBoost συνέχισε να κερδίζει τις ψήφους της επιτροπής των 65 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 31 χώρες, όπως κάνει κάθε χρόνο από τότε που παρουσιάστηκε. Το βραβείο γίνεται ακόμα σημαντικότερο αν αναλογιστεί κανείς την ραγδαία αύξηση του ανταγωνισμού στην κατηγορία, με τους «διαγωνιζόμενους» κινητήρες να διπλασιάζονται τα τελευταία τρία χρόνια.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο 1.0L EcoBoost έγινε το 2014 ο πρώτος κινητήρας που απέσπασε τον τίτλο Διεθνής Κινητήρα της Χρονιάς για  τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ το 2012 αναδείχτηκε επίσης “Καλύτερος Νέος Κινητήρας.”

Ο 1.0L EcoBoost που διατίθεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, ακόμα και 180 ίππων στην έκδοση ράλι Ford Fiesta R2, και χρησιμοποιείται σε 72 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην έκδοση 140 ίππων, ο κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερη αναλογία ισχύος–κυβισμού από μία Bugatti Veyron. 

Facebook Comments